Tidsklemma var en av de nevnte årsakene til resultatene i den britiske undersøkelsen. Foreldrene skyldte på at jobb og husarbeid hindrer de fra å ha kvalitetstid med barna sine.

Psykolog Svendsen tror framveksten av sosiale medier også skal ha sin del av skylden.

– Mange tenker på at de må sjekke den siste e-posten eller oppdateringen på Facebook. Nå kan man også få varsel på mobilen når noe skjer, sier han, og kommer med en oppfordring.

– Bruk lydløs-knappen. Man får mye igjen for det. Voksne som har mobillyden på mens de er med barna, har ikke skjønt oppdraget sitt som foreldre.

Psykolog Svendsen tror framveksten av sosiale medier også skal ha sin del av skylden.

– Mange tenker på at de må sjekke den siste e-posten eller oppdateringen på Facebook. Nå kan man også få varsel på mobilen når noe skjer, sier han, og kommer med en oppfordring.

– Bruk lydløs-knappen. Man får mye igjen for det. Voksne som har mobillyden på mens de er med barna, har ikke skjønt oppdraget sitt som foreldre.

Norsk klima er til fordel for både foreldre og barn da vi har vintrer som gir de aktivitets mulighetene, og  vi har sommerene som gir store muligheter til å ha en flott og innholdsrik ferie og skoleår- venner, kjærester kommer og går foreldre består-

Barn er et resultat av foreldrenes handlinger. Kjeder du deg sammen med barnet ditt så har du sikkert god tid til så skrive en mail til denne blogg adressen, og jeg skal gi deg 30 gode grunner til å gjøre fine og positive ting med de som bør bety absolutt mest for deg og din familie. Som forelder så har du faktisk et ansvar for at barnet vokser opp, får den kjærlighet, omsorg og læring det trenger for å bli ett godt og selvstendig individ-

Jeg er en forelder, og jeg elsker å å leke, gjøre alt det mine barn ønsker å gjøre- vel ikke alt da- som å spise selvlaget kake i sandkassen og sånne litt over grisete måltid. Men det å være sammen med egne barn!

 Jeg tror ikke ett sekund på at foreldre kjeder seg sammen med egne barn. TVERT I MOT! Jeg er rimelig sikker på at foreldre som har barn i leken alder fra 9 mndr til 5 år så elsker de fleste å være sammen og kose med egne unger. Dette er jo en av de viktigste grunnene til å tro på meningen med livet- kjærligheten til egne barn!

Men at det blir kjedelig i lengden å gjøre samme leke i timer i strekk blir noe annet. Men det er sjeldent barnets skyld!

Etter å ha intervjuet to tusen foreldre og to tusen barn i Storbritannia, tyder resultatene på at familieaktiviteter og leker er utdøende i britiske hjem.

En av fem foreldre har glemt hvordan man leker med barna sine. En av tre innrømmer at de kjeder seg under barneleken, melder The Guardian.

– Har tankene andre steder

Den norske psykologen Knut Halfdan Svendsen tror dette også kan være tilfellet i Norge.

– Mange foreldre har tankene helt andre steder under aktiviteter med barna. De tenker på hva som har skjedd eller hva som skal skje, sier psykologen, som understreker viktigheten av at foreldrene leker med ungene sine.

Svendsen er medforfatter av boken Foreldrehjelpen og har også figurert i programmet I de beste familier på TV 2.

– Lek er lystbetont for barna, det er lærerikt og det styrker relasjonen mellom foreldrene og ungene. Foreldre som kjeder seg, går glipp av en mulighet til å bli bedre kjent med barna sine.

Jeg må jo innrømme at jeg har sittet med nesa langt ned i for meg et » viktig» blogginnlegg og svart på ting der jeg ikke er helt sikker på konsekvensene for svaret…. Men jeg er så villsint i ett sekund av gangen at mine poder ikke tør å strekke strikken mer enn en millimeter før det smeller-. Og det vil jeg rose de for. En regel er til for å holdes, det vet de i mitt hus. Her kjeftes det sjeldent, men goder forsvinner.

Det å være uten pc, mobil, TV, for ikke å snakke om godterier- og video straffer mye mer enn all verdens kjeft. Jeg kombinerte på en måte begge deler tidlig i ungenes leveår og har fått snille, høflige og ærlige barn som jeg er stolt av-

Kilde VG.no

http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=10036000

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Norge bør alltid spille 4-4-2 på Ullevål

  Norge har scoret mer mål enn på lenge når John Carew har vært ute av laget. Og Aston Villa spissen har...

Bestill julegaver allerede nå- håndlagde gyngestoler

  LEKRE HÅNDLAGDE GYNGESTOLER  PASSER  FOR BARN FRA ETT TIL SEKS ÅR- DEN PERFEKTE JULEGAVE! MEGET GOD KVALITET! SENDER OVER HELE NORGE!...

Lukk