Forventer terror på norsk jord. Europa skjelver etter nok et terrorangrep, der en av Spanias mest besøkte byer i vakre Barcelona var åsted for rå og brutal ondskap nylig.

14 mennesker mistet livet, deriblant flere barn, en jente på 3 år og en gutt på 7. PST ser det som sannsynlig at det kan komme et angrep på norsk jord.

Tog og bane, oljeinstallasjoner i Nordsjøen, flyplasser, broer og terrormål med høy sårbarhet, som sentrumsgater med mye publikum er utsatt. Politiets sikkerhetstjeneste tror at det finnes terrorceller som har Norge som mål – og at et angrep kan komme i løpet av året.

17. mai i år var annerledes i flere større byer i Norge, der busser og større kjøretøy blokkerte de travleste gatene, utelukkende for å stoppe eventuelle angrep på norske borgere. Mange etterlyser flere permanente sperringer for å gjøre f.eks Karl Johans gate i hovedstaden tryggere.

Forventer terror på norsk jord.

Siden 22. juli 2011 har hundrevis av mennesker blitt drept av ulike grupperinger av terrorister i Europa. På 6 år har det blitt en markant økning av terrorisme, der sivilbefolkningen har vært ofre – der kjøretøy, skytevåpen og kniver er tatt i bruk.

Dessverre er det grunn til å tro at det er nettopp et slikt angrep som kan komme i en av de større byene i Norge, neste gang. Debatten om bevæpnet politi i Norge, blusser opp med jevne mellomrom etter et terroranslag.

Hvis et angrep kommer på digre Gardermoen flyplass, og politiet brått behøver skytevåpen for å ta ut én eller flere terrorister, må tjenestemennene løpe til bilene sine for å låse ut våpnene. Noe som vil ta unødig lang tid, og som vil kunne sette menneskeliv i fare. Norge er et av svært få land som ikke har permanent bevæpnet politi.

Det er all grunn til å tro at norsk politi blir permanent bevæpnet, etter at neste angrep på norsk jord er gjennomført, og etter at flere borgere er skadd og i verte fall, drept.

I en mer usikker og turbulent verden, der også Europa står på randen av stor militær aktivitet, bør man ikke være naiv og tro at Norge er forskånet for noe som helst. Det mange spør seg; er om norske politikere har våknet fra dvalen, siden Anders Behring Breivik endret nasjonen for all framtid.

Mye tyder på at neste angrep er nært forestående, norsk politi går fortsatt uten våpen – forstå det den som kan. Her har politikerne tatt grundig feil, og noe må gjøres. Bruk stemmeretten din!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Etter svik – kan du finne kjærligheten på ny?

Etter svik - kan du finne kjærligheten på ny? De fleste husker det med et smil rundt munnen, den aller...

Lukk