Et nytt fotball-eventyr har sett dagens lys. Sverige har fått billett til fotball VM i Russland neste år. Intet under isolert sett, men på bekostning av fotball-stormakten Italia – en bombe.

Janne Anderssons menn har skapt sjokkbølger over hele verden.

Uten sammenligning forøvrig, kan det se ut til at Italia, som ikke skal til VM, for første gang på 60 år, er igjennom et generasjonsskifte, litt likt Norge. Kun keeper-legenden Gianluigi Buffon (39) er tilbake av de gode gamle, som har vunnet det meste gjennom 20 år og 175 kamper. En fantastisk karriere ender i tårer. Ja, og selvsagt forsvarskjempen Giorgio Chiellini (33) som sannsynligvis ender på 96 landslagskamper, Hele Italia gråter med sitt elskede Azzurri.

Men også i Sverige gråtes det, som på denne kalde kvelden på San Siro i Milano i Italia, hvor de svenske spillerne og trener-team kaster seg om halsen på hverandre. Miraklet er et faktum. Kampen endte 0-0, men Sverige slo Italia på Friends Arena i første kamp – ergo bør også du sørge for å ha en blågul drakt klar til sommeren.

Som du sikkert vet, er ikke Norge med i det gode selskap, som Italia, nådde vi ikke fram til sluttspillet, og det har vært veldig klart lenge, for Norges del. Norsk fotball er i en bølgedal, nederst i bunnen, uten synlige håp for framtiden. I Italia er det også bekmørkt i dag, når det ble klart at det er Sverige som reiser til VM i Russland, på deres bekostning.

Svenske medier hyller sine helter. Selvsagt, og det skulle bare mangle. Kapteinen, Andreas Granqvist (32) gråt som et barn etter kampen og klemte fram følgende melding til svensk presse, etter kampen, ny barbert på hodet av sine spillerkolleger:

– Det har varit ett långt kval och så fick Italien i playoff, tuffast möjliga motstånd. Det är det största jag varit med om och ska bli helt otroligt att få avsluta min tid i Ryssland med ett VM där

Aftonbladet.se

Også Manchester Uniteds Victor Lindelöf og Marcus Berg, trekkes fram som giganter i de to oppgjørene mot Italia, som gav Sverige VM-billett. Og vi synes det er gøy å se at Hull-spilleren, Sebastian Larsson (32), med en lang karriere i England, for både Sunderland og Birmingham, får suksess og oppleve VM – som et punktum på en eventyrlig karriere.

Mesterskapet i Russland 2018, blir det første VM for Sverige, siden 2006, da nettopp Italia ble verdensmestre, i Tyskland.

Mange svensker var skeptiske til sitt eget landslag da profilene Zlatan, Kim Källström og keeperen, Andreas Isaksson, hele sentrallinjen – la opp samtidig, men så feil tok man altså. Sverige har fått nye helter, som kan overraske igjen.

Sett av 4 uker sommeren 2018 – VM i Russland, 8. juni til 8. juli. Sverige er i sluttspillet, og vi bøyer oss i støvet for vår naboer.

Forza Sverige!

 

Vargas

Tags: Andreas Granqvist, Friends Arena, Gianluigi Buffon, Italia, Janne Andersson, San Siro, Sverige, VM i Russland 2018

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nå kommer snøen!

Vinteren er allerede på plass flere steder i landet, men nå kommer snøen også til Østlandet, ifølge meteorologisk institutt. Lest?...

Wolves – opprykk betyr åpent sjekkhefte

Styrtrike Fosun Group, de kinesiske eierne som investerte i Championship-klubben Wolverhampton Wanderers i fjor sommer, vil gi manager Nuno Espirito Santo...

Lukk