Fotball-EM mot alle odds i en urolig tid i Europa. Det var nok mange fans av god fotball, som fryktet at nok et mesterskap skulle gå fløyten grunnet økt smitte over grensene. Heldigvis ser det nå ut til at de fleste arrangør-land for Europamesterskapet i fotball – har kontroll på pandemien.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Utfordringer

Vi skulle jo hatt EM i fjor sommer, men dette ble utsatt til i år. Nå er det bare dager igjen til fotballfesten kan sparkes i gang. Med tilskuere på tribunen. Det var det ikke mange som trodde i januar, når pandemien herjet som verst i Europa. Fotball-EM mot alle odds – endelig, vil mange si.

Alle som elsker god fotball, de store mesterskapene har VM som sitt absolutte mål. Allerede neste sommer blir det forhåpentligvis VM i Qatar. Dermed får vi to deilige mesterskap, på rad. EM 2020, er blitt til EM 2021.

Et EM som spilles over 13 forskjellige destinasjoner, med London og Wembley som semifinale- og finalearena, gjør utfordringene enda litt vanskeligere for arrangørene. Der fans og turister reiser mellom landene og stadionene – vil smitten kunne spre seg raskt. Her må man være forberedt på massetesting.

Derfor er det grunn til å tro at det vil bli strenge smittevernregler – over alt, kanskje særlig inne på arenaene. Fotball-EM mot alle odds – er et tegn på at Europa er i ferd med å vinne over pandemien. Gudskjelov.

Three Lions

Vi som har vokst opp med Tippekampen på NRK har åpenbart en forkjærlighet for engelske lag, men kanskje håper på England og “Three Lions” i et viktig mesterskap.

England har ikke gjort det særlig bra etter at de vant VM-gull på hjemmebane i 1966. Det begynner å bli for lenge siden. Særlig for britene. Kan det være “Three Lions” sin tur i dette mesterskapet? Finalen spilles som sagt på Wembley, da, som nå.

Gareth Southgate har sin egen historie hva gjelder England både som spiller og trener. Det ble tross alt semifinale på “Three Lions” i forrige mesterskap, VM i 2018. Det må være godkjent.

Som spiller bommet landslagssjefen på straffe, i straffesparkkonkurransen i EM i 1996. England har hatt denne uvanen, helt til i nevnte VM hvor de endelig vant på straffer.

Fotball-EM mot alle odds er nettopp det mange trenger denne sommeren. En real fotballfest.

Fotball-EM mot alle odds

Se for deg en eventuell finale på Wembley 11. juli med England som en av finalistene. Da er det Tottenham-spilleren, (trolig snart i Manchester City) Harry Kane som skal løfte trofeet. Større overskrifter vil du ikke finne i britiske aviser siden Winston Churchill erklærte seier mot Hitler i 45´. Alt er mulig i fotball.

Skal England endelig vinne et viktig mesterskap igjen og løfte trofeet på Wembley, må de komme seg videre fra gruppe D. Det kan bli tøft nok. England skal sloss mot Skottland, Tsjekkia, og Kroatia. Apropos odds, bookmakerne har kun Frankrike foran England som favoritter til EM, men noen velger faktisk å ha “Three Lions” som vinner.

Englans stiller med en ung tropp som er under 25 år i gjennomsnitt. Her er Southgates utvalgte:

Favorittene, Frankrike

Frankrikes laveste spiller på banen er kanskje den viktigste. N’Golo Kanté er 168 cm og verdensmester. Men han har også seriegull med Leicester og Chelsea, og vunnet FA-Cup, Europa League og Champions League med Chelsea. Kanté har også en rekke personlige priser å se tilbake på, en spiller som kan bli viktig for Frankrike. En midtbanemotor som aldri slutter å jakte ballen.

Lest denne? Legg årets sommerferie til Frankrike

Landslagssjefen, Didier Deschamps er et stort navn i Frankrike. Han ble selv verdensmester som kaptein, på hjemmebane i 1998, og var med og tok EM-gull i 2000. Og med VM-gull som trener, kan Deschamps bli historisk, om han tar både EM og VG gull, som både spiller og trener.

Fotball-EM mot alle odds

Fotball-EM mot alle odds, som kan gi oss en EM-finale der England møter Frankrike, det hadde vært noe?

Frankrike spillere i verdensklasse over hele linja. og vi nevner i fleng. Hugo Lloris er blitt en veteran å regne, men vokter buret til Tottenham – med klasse. Kylian Mbappé er blant verdens beste og raskeste spillere, og kan score mål i en full telefonkiosk. Antoine Griezmann og Karim Benzema er også ganske brukbar spisser.

Forsvaret består også av verdensklasse-spillere og spillere du bør merke deg er: Raphael Varane, det unge stjerneskuddet, Clément Lenglet og Presnel Kimpembe. Midtbanen, som heller ikke er så verst, vil nok bestå av Paul Pogba, N’Golo Kanté og Moussa Sissoko.

Gruppe F

Gruppe F er dødens gruppe – utvilsomt. Herfra vil en av EMs største favoritter forsvinne før sluttspillet tar til. Ungarn, Frankrike, Portugal og Tyskland har én plass for lite til de kun to lag som skal videre. Vi tror Frankrike lykkes i gå videre.

Tyskland er midt i et generasjonsskifte, der Der mannschaft skal ta farvel med sin landslagssjef Joakim Löv. Det er ikke nødvendigvis et gunstig utgangspunkt, men for noen spillere Tyskland har å velge blant. Det lover vi å komme tilbake til i god tid før EM starter. Her skal vi selvsagt også presentere Ungarn og tittelforsvarer Portugal.

Vargas12.com vil gi deg alt du behøver å vite om alle nasjoner det er verdt å presentere til EM starter, 11. juni. Alt du behøver å gjøre er å melde deg på vårt nyhetsbrev for å bli oppdater i tide.

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com