Sommeren 2018 handler om én ting framfor alt. Særlig for dansker, islendinger og svensker – VM i fotball skjer kun hvert fjerde år. Fra 14. juni til medio juli neste sommer, kan nordmenn følge våre naboer i selskap med de aller beste lagene og nasjonene i verden.

Norge sitter hjemme og slikker sine sår, så langt fra et VM i fotball det er mulig å komme, dessverre. Vi har intet annet valg enn å heie på Sverige, en mager trøst kanskje at vi kan velge Danmark eller Island i stedet.

Ifølge ekspertene, som begynner å bli mange når det kommer til internasjonal fotball, er det fortsatt enten Tyskland, Brasil, Spania eller Argentina som bør vinne. Altså sett i lys av oddsen og de som har greie på dette. Italia? Nei de gikk på en kjempe smell mot Sverige og er ikke med i VM, for første gang siden sorthvit-TVs tid.

Belgia, England, Frankrike og Portugal er outsiderne, men kun det.

Her er de 8 gruppene med totalt 32 lag, som gir 4 nasjoner i hver gruppe. Trukket ut i fra de fire seedede gruppene.

[table]
Gruppe A, Gruppe B, Gruppe C, Gruppe D, Gruppe E, Gruppe F, Gruppe G, Gruppe H,
Russland, Spania, Frankrike, Argentina, Brasil, Tyskland, Belgia, Polen,
Saudi Arabia, Portugal, Australia, Island, Sveits, Mexico, Panama, Senegal,
Uruguay, Marokko, Peru, Kroatia, Costa Rica, Sverige, Tunisia, Colombia,
Egypt, Iran, Danmark, Island, Serbia, Sør-Korea, England, Japan,

[/table]

For alle som er glad i en fest, finnes det sjeldent et større arrangement og et fargerikt felleskap enn nettopp et VM i fotball. Hvilken vert som står for festen har åpenbart en viss betydning, men FIFA som står som den høye beskytter og regelrytter for hvor og hvordan dette skal gjøres – har ofte plukket rett nasjon.

Russland har fått mye pepper for å gjøre ting på kontroversielle måter, men arrangerte OL i Sotsji med stor bravur. Særlig om man fjerner juksemakerne og doperne, og det faktum at ingen bryr seg nevneverdig om etterbruken av alle arenaer i ettertid. Det får stå for Russlands regning.

Vi har tro på at VM i Russland blir en folkefest for alle involverte, på og utenfor banene, som arrangeres i 11 forskjellige byer, og det 21. VM i fotball som arrangeres.

Et fotball-VM krever fire viktige punkter for å bli vellykket, foruten god fotball og underholdning fra spillerne. Fotballbaner, nok hotell til publikum, god nok sikkerhet og god nok infrastruktur. Resten tar FIFA seg av. Og fest vil det bli neste sommer. Sett av 14. juni 2018, da er det åpningskamp i Moskva, som seg hør og bør, mellom vertsnasjon og Saudi Arabia, fra gruppe A.

Pampene og de griske lederne i FIFA, Platini og Blatter er borte, la oss håpe at det er nye koster og langt mer ryddige forhold i verdens største sportslige organisasjon. Gianni Infantino (46) fra Sveits, er ny FIFA president etter Blatter.

Skulle du ønske å reise til Russland for å overvære kampene og oppleve neste års vakreste eventyr, kan du bestille billetter på FIFA.com.

Selvsagt vil vi følge litt ekstra med på Brasil og Tyskland som favoritter, men også Danmark, Sverige og Island som våre nærmeste naboer. Selvsagt er det lett å like Danmark bedre enn de fleste. Åge Hareide har gjort en fantastisk innsats og lykkes perfekt med sin strategi, ved å få de danske drenger til VM.

Vi gleder oss vilt!

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Paradise Hotel – nå kan DU bestemme deltagere!

Paradise Hotel gjør endringer til jubileumasesongen. Nå kan du som seer av TV3s storsatsing – være med på å påvirke...

Premier League avgjort?

Snart går vi inn i den beste tiden av året for oss som elsker engelsk fotball. Det er ikke adventskalendere,...

Lukk