Sommerens vakreste eventyr er bare 100 dager unna. De som ikke skal se kampene live i Sør Amerika må ta til takke med 52 tommeren i stua. Det kan bli en fantastisk opplevelse. Tv2 sender åpningskampen, NRK sender finalen 13. juli.

Under hele mesterskapet en sommermåned igjennom fra 12. juni i år, vil de to TV-kanalene holde felles arrangement, fest kombinert med TV-studio på Kontraskjæret i Oslo.

Du må ikke være fotball-idiot for å følge med på VM i Brasil i sommer, det er utvilsomt en fest for alle, kvinner og menn, barn, voksne unge og eldre. Skal du se samtlige 60 kamper derimot, bør du ha en viss glede av verdens største idrett.

Fotballen som skal brukes under det 19. VM i fotball heter Brazuka.

– Her har vi plukket ut noen godbiter fra grunnspillet. Det er de kampene som spilles før sluttspillet tar til. Alle lag må møte hverandre i hver sin innbyrdes gruppe. Gruppene består av 4 lag/ nasjoner fra gruppe A til gruppe H. Totalt er det 32 nasjoner med i VM i fotball i Brasil 2014.

 • 12/6 Åpningskampen Brasil- Kroatia (TV2)
 • 13/6 Mexico- Kamerun (NRK)
 • 13/6 Spania- Nederland (NRK)
 • 15/6 Argentina- Bosnia (NRK)
 • 16/6 Tyskland- Portugal (TV2)
 • 17/ 6 Brasil-Mexico (TV2)
 • 19/6 Colombia- Elfenbenskysten (NRK)
 • 19/6 Uruguay- England (TV2)
 • 23/6 Kamerun- Brasil (NRK)
 • 25/6 Nigeria- Argentina (NRK)
 • 26/6 USA- Tyskland (NRK)

 [table]
Gruppe A, Gruppe B, Gruppe C, Gruppe D, Gruppe E, Gruppe F, Gruppe G, Gruppe H,
Brasil, Spania, Colombia, Uruguay, Sveits, Argentina, Tyskalnd, Belgia
Kroatia, Nederland, Hellas, Costa Rica, Frankrike, Bosnia, Portugal, Algerie
Kamerun, Chile, Elfenbenskysten, England, Ecuador, Iran, Ghana, Russland
Mexico, Australia, Japan, Italia, Honduras, Nigeria, USA, Sør-Korea

[/table]

Brasil er fotballens mekka, det er der guttene spillere på Copa Cabana og lærer seg den harde veien å gå for å bli best. Ingen steder i verden betyr fotballen mer for de som har lite. Dessverre er fattigdommen stor også i Brasil. De har lite eller ingenting, jo de har fotballen.

– En av verdens største og mektigste idrettsorganisasjoner er FIFA (Den internasjonale fotballorganisasjonen. De har mye å gjøre før VM skal være klart, nå er gruppespillet over, de 32 nasjonene som skal sloss om verdens gjeveste trofé er naturlig nok blant disse, men bare en håndfull kan vinne. I teorien kan alle som deltar også vinne, men i realitetens navn står det mellom 5 nasjoner. Et av disse lagene vinner: Brasil, Spania, Tyskland, Nederland eller Italia. 

– Outsidere er England og Portugal. Belgia har mange gode spillere i sin tropp og noen liker å nevne disse blant de som kan overraske. Belgia har spillere som vi blant annet kjenner godt i fra Premier League, men laget har ingen gode nok resultater over tid, annet enn at de har klart å kvalifisere seg, men det har også Iran klart.

Kampene skal spilles på 12 forskjellige arena rundt om i Brasil, med tilskuerkapasitet fra 42000 til 76000. Finalen spilles 13. juli på Iconic Maracana stadium i Rio de Janeiro kl 1600 lokal tid.

Hvem er din favoritt til å vinne VM?

 

Kilde: FIFA.com

Vargas

 

Pin It on Pinterest