En av Sveriges mest kjente fotballspillere er legenden “The Silver Fox” Glenn Hysén. Han spilte et hav av kamper for selveste Liverpool der han fikk tilnavnet “SilverFox” fordi han var grå i manken allerede i 20 års alderen- Og lur som en rev i midtforsvaret til storklubben fra Mersey Side-

Nå står Glenns yngste sønn Anton fram som homofil. Og han er aktiv fotballspiller i Utsiktens BK der pappa Glenn er sjef og manager.

Dette er selvsagt en meget viktig avgjørelse i Antons liv, og det vil være en avgjørende faktor for andre spillere i Norden, ja kanskje i hele Europa. Fordi det er ingen andre som har stått fram som homofil proffspiller siden Justin Fashanu tok sitt eget eget liv etter å ha stått fram som homofil i 1998.

http://www.dagbladet.no/premierleague/blogg/?p=335

– I Norge er det heller ingen som har tatt sjansen på å hente nøkkelen til skapet en gang- Å være homofil i 2011 er selvsagt langt enklere enn det var for eksempel for 10 år siden- Det er blitt langt mer liberalt og godkjent å finne seg en av samme kjønn å bli glad i enn det var tidligere. Men jeg er redd at idretten har stått på stedet vil i denne debatten, hvilket er overraskende og fryktelig synd for som skulle ønske det var enklere å stå fram-

I 2008 stod Are Grongstad fram som homofil- som håndballspiller i Elverum. Og han er den første mannlige toppidrettsutøveren som velger å være åpen om sin legning.

– Jeg mener dette skader fotballenes renomé om ikke det blir en holdningsendring rundt homofili. Vi kan ikke leve i et samfunn der dette fortsatt er et problem. Skal fotballtrenere droppe et talent eller sparke vedkommende fra klubben pga hans legning?

Homofili er en legning, ikke en dødelig og smittsom sykdom-

 

Anton Hysén (2o)

Foto: Imscouting.com

I Anton Hyséns tilfelle så har han hele tiden hatt full støtte fra sin familie og han er en banebryter- og døråpner for andre med samme legning- som har valgt å tie om sin legning.

Jeg vil sende en hilsen til Anton Hysén og si tusen takk for at du velger å gjøre dette. Det står det enorm respekt av og jeg håper du får en proffkontrakt i en av de store fotballs ligaene-

– Jeg spiller kanskje ikke i ligaen, men jeg vil bevise at det ikke trenger være noen stor greie. Jeg er fotballspiller. Og jeg er homoseksuell. Om jeg presterer som fotballspiller, spiller det jo ingen rolle om jeg liker jenter eller gutter, sier den unge fotballspilleren.

Likevel tror Anton Hysén at dette kan påvirke fotballkarrieren sin videre.

– Det er folk som ikke klarer homoseskuelle. Og det fins rasister som ikke klarer invandrere. En klubb kan kanskje være interessert i meg, men når treneren får vite at jeg er homofil kan det endre seg, forteller 20-åringen før han fortsetter.

– Men da er det deres problem, ikke mitt.

Det vil for alltid være mye lettere for andre å tørre å stå fram, når en profilert spiller allerede har gjort det

Anton Hysén er absolutt dagens helt!

 

Vargas


Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bensinpris på 15 kr- Libyas feil?

  Foto: ABC Nyheter.no Mange i Norge har to biler, hvilke lønninger må man ha for å kunne fylle to...

Lukk