Første dag etter en lang juleferie, der alt som får plass i kjeften har blitt forsøkt trykt inn der. Pepperkaker, ribbe og medisterkaker, kaker, is og dessert, ivrig skylt ned med juleøl, vin og akevitt. I store mengder. Kjenner du deg igjen?

Du er nok ikke den eneste som slet litt ekstra på den første skole- eller arbeidsdagen i det nye året. Klærne var litt trangere enn før jul ikke sant? Vel, det er nå du skal gjøre en endring for å leve litt lenger. Du overlever nemlig ikke, om du tror du kan spise eller trene deg til evig liv.

– Du bare forlenger livet med noe år, det bør vel være argument godt nok? Å få muligheten til å se sine barn vokse opp og kanskje få barnebarn etter det igjen. Det finnes utallige gode argumenter for å legge om livsstilen, ved å f.eks stumpe røyken, trene riktig og spise klokt.

Man får bedre livslyst, mer energi , bedre søvn og en rekke andre fordeler med å redusere vekt, itillegg til å bevege seg mer.

Om du føler deg presset til å bruke pulver eller dietter som lover gull og grønne skoger, og virker for fantastiske til å være sanne, så er de nok nettopp det. Det er nok bare en riktig innstilling og hardt arbeide som kan gi deg de resultatene du selv setter deg som mål.

Boomer's Are Ballooning Tony Alter via Compfight

Vi nordmenn er nok best i verden på å kose oss i julehøytiden, i hvert fall om det gjelder å spise mest mulig digg, drikke store mengder alkohol og gjøre ellers minst mulig. Vi nordmenn er eksperter på å spise på oss hjerteinfarkt og andre lumske sykdommer, der konsekvensene er at blodårene tettes igjen av all den usunne maten vi spiser så alt for mye av.

Det har alltid vært forskjell på å barbere seg og å skjære av seg hele hue.

Mange kjenner ikke sin begrensing, og spiser mye mer enn man trenger, og vell så det. Det er ikke snakk om å ta en potet ekstra eller litt mer saus på tallerkenen. Neida, det skal spises mye, sent og tidlig, gjerne dobbel dose av det man ellers klarer å spise.

Da må man før eller siden kjenne det på bukselinningen.

– Å slanke seg kan være så mangt. Å spise fornuftig over tid, i tillegg til å mosjonere litt mer enn ellers kan gjerne kalles hva det vil. Det er minst viktig. Å vite at du bør ta grep, og at det er du bør gjøre det, for din egen del, er aller viktigst. Da forlenger du sannsynligvis livet ditt med noen år ekstra. Kast jule-digget i søpla, samt kork øl- og vinflasken. Kjøp heller inn frukt, grønt og grovt, så skal du se endringer på noen få uker.

Et nyttårsforsett bør gjøres til egen fordel, ikke for andres. Din helse er det bare du som kan gjøre noe med.

Begynn i dag, men bare om du selv ønsker å gjøre det, det er jo ditt liv.

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kommunikasjon- sier du i fra når du blir forbanna?

Kommunikasjon- sier du i fra når du blir forbanna? Ingen bør kjefte og smelle for moroskyld, men vi bør tørre...

Tour de Ski- Typisk norsk å være best!

Debatten får ny næring, Norge og norske utøver gjør seg nok engang gjeldende i skisporet. Er det usunt for idretten,...

Lukk