Ingen lag har noen gang vunnet de tre gjeveste turneringene i England. Premier League tittelen, Fa Cup og Liga Cup titler i en og samme sesong. Manchester United og legenden Sir Alex Ferguson var nærmest i 1994, Aston Villa ville det annerledes den gangen. 

Vi nordmenn er blant de mest ihuga fans av engelsk fotball, bare engelskmennene selv er mer ivrig til å hylle sine lokale klubber. Hadde Manchester United og Liverpool vært registrerte politiske partier, ville de hver for seg kunne hatt regjeringsmakt, så mange medlemmer har de største klubbene i England blant norske supportere.

– Tippekampene som startet den gangen i sorthvit i 1969, Wolverhampton-Sunderland var første kamp, siden har det blitt vist titusenvis av kamper fra balløya, til enorm glede for noen, helt sikkert til fortvilelse for andre. ‘Wolves’ vant forøvrig 1-0 den gangen og laget fra West Midlands har fått mange supportere i Norge pga en rekke TV-kamper gjennom mange år.

I  1994, for nøyaktig 20 år siden lå Manchester United an til å vinne det som kunne vinnes i England.

– De røde djevlene lå på topp av Premier League-tabellen, med tre poengs ledelse, de var i semifinalen i FA-cupen og de skulle bare slå Oldham før de var i den gjeveste Cup-finalen i verden. Liga Cup trofeet skulle sikres ved å slå Aston Villa på Wembley. Det ble med to trofeer, Villa vant Liga Cup trofeet og fra Villa svingen kunne man høre ropene: ‘Where’s your treble gone, where’s your treble gone’, ‘Where’s your treble gone, where’s your treble gone’.

Nå 20 år senere er det Manchester City som er i samme situasjon på bekostning av sin ‘røde’ nabo.

– Mye har endret seg i England siden da. Sir Alex ser kampene fra tribunen, «The Chosen One» David Moyes har tatt over, uten nevneverdig suksess så langt for å si det mildt. En annen endring som er minst like ille for alle de som elsker den røde delen av Manchester, er det faktum at det er «den bråkete naboen» Manchester City som nå sitter i posisjon til å hente de tre trofeene som Fergie og hans menn aldri maktet.

– City manager Manuel Pellegrini ledet sitt lag ut til Liga Cup Finale mot Sunderland, som de vant fortjent nylig,  9. mars møter de Wigan i kvartfinale i FA Cupen, og de blå fra fotballbyen Manchester, ligger 6 poeng bak serieleder Chelsea, med med to kamper til gode og er absolutt med i kampen om den tittelen også.

– De er fortsatt med i Champions League, men må slå Barcelona i Spania, der allerede baskerne leder med 2 mål fra første kamp. Til tross for at en av verdens beste spisser i Aguero er tilbake, så blir det smått umulig for City å ta seg videre i denne turneringen. Allikevel er det et markant skille i hvem som har tatt over rollen som storebror i ‘ballbyen’ Manchester.

Her er hovedårsaken til at styret på Old Trafford allerede har begynt å se seg om etter en erstatter for David Moyes:

 • 25. februar tap for Olympiakos i Champions League
 • 22. januar tap for Sunderland i Liga Cupen
 • 19. januar tap for Chelsea i Premier League
 •  5. januar tap for Swansea i FA Cupen
 •  7. desember tap for Newcastle
 •  4. desember tap for Everton
 •  2. november tap for Fulham
 •  5. oktober tap Sunderland
 • 28. september tap for West Brom
 • 22. september tap for Manchester City
 •  1. september tap for Liverpool

Resultat som er uakseptable når målsetningen er å vinne serien og komme til finalen i de fleste Cuper man deltar i.

– Hadde det vært hvilket som helst annet lag på øverste nivå i England det var snakk om ville en 7. plass etter 27 av totalt 38 kamper, vært en ok sesong så langt. Når det er snakk om selveste Manchester United som har blitt seriemestre 20 ganger, vunnet FA cupen 11 ganger og Liga Cupen 4 ganger, så er det slett ikke bra nok. Faktisk så er det en aldri så  liten krise på gang nå.

Med hele 18 poeng opp til Chelsea er den tittelen bare utopi, United ble sendt ut av FA cupen, da Wilfried Bony headet inn vinnermålet i siste spilleminutt da Swansea vant 2-1. Sunderland vant fortjent på straffer og slo Moyes og Co ut av Liga Cupen denne sesongen.

I Champions League tapte Moyes og hans menn 2-0 mot Olympiacos, 19. mars er det en viss sjanse for at Manchester United er ute av også den turningen, noe som betyr at det ikke blir noen trofeer denne sesongen. Det kan ingen på Old Trafford leve med og om nabo Manchester City tar tre trofeer står skriften allerede skrevet på veggen.

Hvor lenge får Moyes sitte?

Ikke særlig lenge…

 

Foto: Flickr/ Catatan Bola Photo Gallery

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
3. mars blir Steven Danielsen dømt for drapet på Anja

Forhåpentligvis blir den iskalde drapsmannen som voldtok Anja før han kvalte henne, kraftig påvirket av en rekke medikamenter- dømt til...

And the Oscar goes to…

Oscar- nominasjonene er alltid like spennende og det som var svært gledelig når vi fikk bekreftet det som vi skrev...

Lukk