Jeg kjenner saken bare gjennom media og vil ikke velge meg noen side- men at det franske fotball landslaget framstår som en gjeng bortskjemte dritt unger, og den franske treneren Domenech som den største suttrekoppen av dem alle. Han har sett ut som om at han angret på at han tok turen til Sør Afrika helt siden første kamp. Og spillerne har sett ut som de ikke er interesert i fotball overhode.

Et trist syn, som ødelgger for alle som jobber med fotball i Frankrike, alle fans, spillere i yngre avdeliger må være flaue på vegne av laget sitt. Indre stridigheter ser ut til å ha ligget og ulmet lenge før VM startet. Og Blanc burde selvsagt vært sjef i VM, og plukket sine spillere med seg. Jeg tror vi ville sett et helt annet lag med en annen innstilling, men det er lett å si i ettertid- selvsagt.

I siste gruppespillkamp tapte Raymond Domenechs mannskap 2-1 for Sør-Afrika, og endte dermed sist i gruppe A. Det franske stjernegalleriet reiser dermed hjem etter bare tre kamper, en spillerhjemsendelse, en lederoppsigelse, en treningsboikott og fortellinger om en lagmoral som egner seg best som et filmmanus.

Hele det Franske fotballforbundet bør se på denne saken nøye, og begynne med spillerene og deres holdninger. Makan til egoer og sutrekopper skal man lete lenge etter. Jeg vet at Franskmenn er kjent for å være et arogant folkeslag, men en så stor kollektiv kollaps som vi her har vært vitne til, må bunne ut i større problemmer en bare arroganse…

Og det største spørsmålet de fleste kanskje stiller seg er, hvorfor skulle Raymond Domenech være sjeg under dette VM når han skulle gå av uansett, og ingen spillere så ut til å ville ha han der i tillegg?

Om le bleu vil løfte seg gjenstår å se. jeg tviler!

au revoir

adieu France!

 

http://www.vg.no/sport/fotball/vm/2010/artikkel.php?artid=10009356

http://msn.tv2sporten.no/fotball/landslag/vm2010/domenech-nektet-aa-ta-parreira-i-haanden-3234856.html

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Facebook oppdatering kan gi deg sparken

  Vær forsiktig hva du skriver om på facebook, det kan rett og slett gi deg ubehageligheter som å miste...

BLOGLOVIN

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1829545/vargas12com?claim=c3vyv8st5wc">Follow my blog with bloglovin</a>

Lukk