Jeg føler meg ikke så sikker på at at det er noe mer dop i Fredrikstad enn i andre større norske byer. Men jeg kjenner miljøet for dårlig til å uttale meg. Men jeg er mye på farten i sentrum, og snakker med masse mennesker både på ute steder i byen og steder der det vanker brukere av diverse. Jeg har tilgode å bli tilbudt noe som helst…

Erfarne selgere, høyt forbruk og mange kjøpere. I Fredrikstad er det penger å tjene på lett omsettelige saker. Hasj, heroin, amfetamin. Alt er av interesse.
– De selger dop for å finansiere eget forbruk. Det er ingen i Fredrikstad som pusher for å bli rik, sier «Stein», én av veteranene i narkotikamiljøet i Fredrikstad. Han vil være anonym grunnet frykt for strenge represalier fra miljøet.

=Fredrikstad– magasinet som selges av vanskeligstilte, brukere, tidligere brukere og andre som har vanskeligheter med å skaffe seg inntekter på lovlig vis -selger magasinet i Fredrikstad med stadig større salgstall.  Jeg vil berømme eierne og utgiveren samt redaktør Mona Eieland for fremragende arbeide med magasinet, og for det flotte tilbudet dette gir selgerne.  =Fredrikstad er et magasin for alle, også for deg….

Men er dette bare toppen av isfjellet? Er Fredrikstad by så gjennomsyret av tunge brukere som ikke anses som » reddbare». Altså, er byen vår i ferd med å bli en dopby? Jeg håper og tror ikke det, men ingen røk uten ild så det er klart et tema som bør komme på banen.

Og hva gjør lokale politikere for å få bukt med problemet? Salg av narkotiske stoffer er ikke så åpenlyst her i byen som feks i Oslo- men dette skyldes nok antallet brukere mer enn at det ikke foregår… Er det  f eks et sted i byen hvor de kan  få nye sprøyter? Er det et sted for brukerne der de kan få et måltid mat?

Er virkelig en by på drøyt 70000 innbyggere et mekka for salg av narkotiske stoffer-? Jeg ser det bare ikke…

Sammenlignet med Oslo er prisen dobbelt så høy i Fredrikstad.
– I Fredrikstad koster det 200 kroner for 0,1 gram heroin. I Oslo selger de kvartinger, altså 0,2 gram, for samme pris. Noen av selgerne i Fredrikstad driver såpass stort at de kan selge deg en «femmer», mens andre driver så stort at det er direkte farlig, sier «Stein».
– Hvor i Oslo er det handelen foregår?
– På Torshov, Gründerløkka eller inne i en anonym bil. Man prøver å holde seg vekk fra de mest befolkede områdene, svarer han.

Hva kan gjøres for å stoppe salget, dvs stoppe salget av narkotika greier man ikke, men å begrense det?

Jeg synes det er skremmende at en så flott by som Fredrikstad er, skal få ord på seg for å være en narkoby! Og alle foreldres store skrekk er å få beskjed om at sine barn er blitt hektet på dop. Dette bør taes på alvor og opp på den politiske agenda så raskt som overhodet mulig.

Narkoen er ikke kommet til byen over natten, men Fredrikstad by har ingen å miste, hverken unge eller gamle, jenter eller gutter-  til narkotikaen. Dette er helvetes forgård, der ingen fortjener å være… 

http://www.f-b.no/nyheter/alle-vet-at-fredrikstad-er-dopbyen-1.5468041

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Deilige Danmark

Feriehuset vi leide på vår fantastisk flotte ferietur- I byen Middelfart ca 4 mil syd for Odense. Fødebyen til H....

I love curves

Pupper er flotte uansett. Bare det ikke er "fake". Silikon er turn off. En håndfull er godkjent. Men de fleste menn...

Lukk