Freia-sjokoladen boikottes over alt fordi eierne, tidligere Kraft Foods, nå Mondelēz, selger sine produkter i Russland. Mondelēz har drøyt $26 milliarder per år. Noe av omsetningen skjer altså i Russland. I følge E24.no

Mondelēz

Freia-sjokoladen boikottes over alt fordi eierne, tidligere Kraft Foods, nå Mondelēz, selger sine produkter i Russland. Det mener stadig flere at Mondelēz bør slutte med tvert. bedrifter som ikke er villig til å boikotte krigs-hissige Russland, blir boikottet. Flyselskapet SAS var tidlig ut, nå følger Norwegian etter.

Strawberry skal ikke handle varer av aktører som bidrar inn i Russlands krig mot Ukraina, sier konserndirektør Torgeir Silseth i Strawberry-kjeden 

E24.no

Mondelēz Internasjonal er et gigantselskap som foreløpig ikke velger å stoppe sin produksjon i Russland. Rema 1000 og Norgesgruppen har valgt å stoppe salg av russiske varer etter invasjonen i februar i fjor. Begge matvaregigantene vurderer nå fortløpende om de skal boikotte Freia det samme gjør togselskapet Vy.

I følge VG.no frykter man permitteringer ved Freia-fabrikken på Rodeløkka i Oslo, som har 130 ansatte. Freia-sjokoladen boikottes over alt, noe som vil få store konsekvenser for de Freia-ansatt i Norge.

Strawberry og DNT

Så kom hotellkjeden Strawberry, tidligere Choice Hotels, på banen og i dag meldte togselskapet SJ at de velger å kutte ut Freia sjokolade på sin tog. Strawberry fjerner Freia-produkter på samtlige 229 hotell, noe som utvilsomt vil merkes for sjokoladeprodusenten.

Også Den Norske Turistforening (DNT) velger å stoppe samarbeidet med Freias kvikk Lunsj. Et samarbeid som har vart siden 1960, men som nå pauses så lenge Mondelēz fortsetter sin virksomhet Russland.

Freia-sjokoladen boikottes over alt

Bildet er tatt av Jan Mateboer fra Pixabay

Om du vil boikotte Freia, så velger du konkurrentene i stedet når du skal handle sjokolade.

Les også: Sverigeturen er mindre lønnsom enn tidligere

Vi har valgt å følge etter de andre selskapene som vil statuere et eksempel. Russland har invadert Ukraina, krigen er inne i sin 16. måned og krigen ser ikke ut til å ha noen ende. At Mondelēz ikke skjønner alvoret, men vil forsette å produsere sine produkter i Russland.

Tyskland

Alle de sanksjonene som Russland er blitt til del, ser ikke ut til å virke. En rekke land gjør fortsatt sin forretning med Putin og Russland, via bakveier. En rekke land, både Kina og Tyskland, selger tjenester til Russland. Til tross for omfattende sanksjoner.

Tallene viser at total omgåelse av sanksjonene for 2022 var på mer enn 100 milliarder kroner. Tyskland er den største eksportøren av sanksjonerte varer. Sammenlagt står tyskerne og litauerne for eksport av halvparten av de europeiske varene som Russland ikke skal ha.

Aftenposten.no

Tysklands forbundskansler, Olaf Scholz skal om kort tid snakke med Russlands president Putin. I et forsøk på å få stoppet krigen. Noe som til nå er forsøkt av en rekke europeiske ledere – uten suksess.

Freia-sjokoladen boikottes over alt, og verre vil det bli, helt til ledelsen i Mondelēz skjønner at dette ikke er særlig smart å drive butikk i Russland.

Vargas12.com boikotter Freia-produkter helt til Mondelēz International stopper sin produksjon i Russland.

Vargas

Pin It on Pinterest