Fri fredag? I så fall er du ikke alene, nordmenn jobber for lite! Ola og Kari nordmann jobber stadig mindre, vi tar helga allerede på torsdag, de som er igjen på jobben på fredag, tar fri neste uke, allerede på torsdag.

Merker du mindre kø på veiene på ukas siste arbeidsdag, så er det riktig observert.

Svært mange er allerede kommet seg på fjellet, på langweekend til en storby, cruise til København eller hotell-weekend i London.

– I følge mange som mener å ha greie på slikt, er nordmenn stadig latere, vi jobber mindre og vi gjør mindre når vi endelig er på jobb. En firedagers arbeidsuke er fortsatt et stykke unna for alle, men tegningen i tiden viser altså at et stort antall bedrifter går for halv-maskin hver eneste fredag året gjennom.

Fri fredag? I så fall er du ikke alene, nordmenn jobber for lite!

Slikt koster penger for samfunnet, men er like fullt helt lovlig så lenge man enten bruker feriedager, fleksitid, fri uten lønn eller av andre grunner har arbeidsgiver velsignelse til å ta helga allerede torsdag ettermiddag.

Fortsatt i følge ekspertene er det et holdnings-problem blant mange nordmenn. AS Norge går bra, men med en stadig lavere produksjonstid, et stadig sviktende antall arbeidstimer vil gå ut over velstandsveksten i årene som kommer. As Norge har lav ledighet, men vi jobber betydelig mindre enn andre nasjoner i OECD. Vi ligger faktisk tredje sist, i antall arbeidstimer.

Sentralbanksjef, Øystein Olsen maner til forsiktighet, vi må ikke bruke mer av oljefondet enn det vi allerede gjør i dag, oljen vi ta slutt, da vil Norge gå fra svært rik til betydelig mindre rik. Men hovedproblemet for AS Norge i framtiden er ikke mangel på oljeinntekter, det er nordmenns holdning til å jobbe 37,5 timer per uke, hver uke- året igjennom.

– I mange land vi kan sammenligne oss med, er det nok et betydelig strengere krav til gode resultater, til solid arbeidsinnsats og til å levere bedre resultater enn forventet. Det er i de fleste land, langt tøffere å få jobb fordi det er færre jobber per arbeidstaker å velge blant.

Det er ikke bare svensker som reiser til Norge for å få bedre betalt, vi mottar årlig både nederlendere, spanjoler og grekere som ønsker å få en bit av den norske luksusen. Disse arbeidstakerne tar ofte de jobbene nordmenn velger å takke nei takk til.

Har man en jobb der det er lett å være fleksibel, og man slipper å stemple inn kl 0700 hver morgen, men heller jobbe hjemmefra, fra hytta eller på andre kontinent for den del- er det bare sunt.

Både for den enkelte arbeidstaker og for arbeidsgiver. Det er heller ikke problemet, men nordmenn som slår av PC og telefon allerede torsdag kl 1600.

Å jobbe mindre enn nødvendig, eller prioritere fritid foran jobb, kan være et samfunnsproblem vi få svi for i årene som kommer.

Tar du helgen allerede på torsdag når du får en mulighet? Eller er du bare lat og jobber kun for å få lønn?

KildeDN.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Christian Grey- Playboy og sadist, eller bare en leken dominant?

https://www.youtube.com/watch?v=RNAfMWZN_uY Endelig kommer filmen en hel verden har ventet på, ihvertfall om man skal tro medieoppmerksomheten "Fifty Shades of Grey"...

Dette blir hot i 2015

Dette blir hot i 2015 – 3 nettsider du burde holde et øye med  Start februar med en kikk på...

Lukk