Han var nær ved å ta sitt eget liv, og hadde sterke depresjoner etter en konflikt i NRK som endte med at at Pedersen «sluttet» i stats-kanalen etter mange år som Grand Prix general.

– Å høre Jostein snakke er å høre noe som har med den internasjonale sangkonkurransen å gjøre. Nå kommer han ut med boken «Nesten» som omhandler livet som nysgjerrig ungdom, en voldelig og hissig far og et havarert ekteskap i London.

– Jostein Pedersen har nok opplevd mer enn mange andre, men det kommer av at han har valgt å kjenne på følelsene sine mot begge kjønn. Han debuterte seksuelt med en mann i 1975, men har altså et forhold med en kvinne bak seg som har resultert i to barn .

I dag lever Mr. Grand Prix sitt liv med en mann i Oslo. Nå er han altså bok aktuell med sin egen biografi.

– Mennesker som opplever en traumatisk barndom kan ha identitetsproblemer senere i livet, men det er ikke automatikk i at man ikke finner ut at man er friseksuell, homofil, heterofil eller bifil, til tross for at livet ikke gikk på skinner i barndommen.

– Det er liten tvil om at det er svært store mørketall i Norge rundt det å komme ut av tofelts-filen, eller framstå åpent som Bifil. Mulig pga at man ikke har noe miljø å støtte seg til. Ikke kan man samle seg hos de homofile og man blir vel neppe akseptert hos heterofile heller.

– Jostein Pedersen er etter min mening en hedersmann som sier det som det er og kliner med hvem han vil. Det er det dessverre svært vanskelig for mange, og det er fler som gjemmer seg bak det å være heterofil, men som faktisk tenner på det å ha sex med begge kjønn.

– Boken «Nesten» kommer ut 1. november og kommer til å ligge under svært mange juletrær i år. Noen velger å kjøpe den i smug, andre hyller en bok fra en mann som er en av få nordmenn som tør å si at han liker begge deler.

Jeg er helt overbevist om at dette åpner dører for andre som har sittet i skapet fram til nå.

Heia Jostein!

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Noen verdenskjente merke-navn har fascinerende opprinnelser

 - Visste du at Adidas er et av verdens største selskap som produserer fotballsko og idrettstøy? Det gjorde du helt...

Halloween- Et pengesluk basert på amerikanske tradisjoner

Har du og poden vært innom lekebutikken og kjøpt antrekk til årets Halloween-aften? Da er dere i så fall ikke...

Lukk