Frisør nektet å klippe kunde med hijab – rasisme? Frisør, Merete Hodne nektet en kunde som møtte opp i hennes frisørsalong på Bryne, i oktober i fjor, med hijab. Hun måtte gå med uforrettet sak. Kunden ville vite pris på farging av hår.

Malika Bayan (24) anmeldte Hodne. Frisøren som jagde kunden ut av salongen, ble pålagt å betale en bot på kr 8000 kroner, etter at at hun ble anmeldt for rasisme. Frisøren nektet å betale, derfor ender saken i Jæren tingrett.

Lest? Hvorfor søker du etter hijab-sex på nettet?

I følge TV2, som har intervjuet Malika etter denne saken som har fått masse oppmerksomhet i nyhetsbildet og via sosiale medier. Reagerer den bortviste kunden på hva frisøren har sagt.

At hun kunne ha gjemt våpen under hijaben, faller på sin egen urimelighet. Malika har fått en rekke trusler fra folk som mener noe om denne saken, hun har også fått beskjed om å komme seg ut av landet.

Malika Bayan reagerer så kraftig på behandlingen hun fikk av frisør Hodne at hun er villig til å gå rettens vei for å få oppreisning. Malika Bayan er født og oppvokst i Norge.

Som i USA, der mange mørkhudede blir dårlig behandlet av rasistiske, hvite politi, som er ren rasisme, sier Bayan til TV2.

Frisør nektet å klippe kunde med hijab – rasisme?

Merete Hodne er villig til å gå så langt hun kan, for å forsvare sin rett til å ta i mot kunder hun selv vil behandle. På bakgrunn av klesplagg basert på religion og islamisme.

Hodne får støtte fra FRP’s tidligere leder Carl I Hagen som mener Bayan må gå et annet sted, med sin hijab. Rettssaken starter i Jæren tingrett, torsdag 8. september.

Hva mener du om denne saken? Kommenter gjerne i kommentarfeltet.

Kilde: TV2

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Dagen i dag – Internasjonal dag for lese- og skriveferdighet

Nordmenn elsker å lese og ser det som en selvfølge at man kan både lese og skrive. Allerede fra første...

Lukk