Jeg mener bestemt at man skal, så sant det rå er,  gjøre hva man kan for å få barn i løpet av livet. Det er med stor sjanse for å kaste en brannfakkel på bålet i det jeg også mener det er direkte egoistisk, å velge bort den gaven det er å få et barn som er sitt eget kjøtt og blod.

I det sekundet du blir en forelder får du ansvaret for et nyfødt barn som skal følge deg i tykt og tynt gjennom resten av ditt liv, og du har ansvaret for dette barnet til det er myndig ved fylte 18 år. Det er et stort ansvar, men en enda større gave.

Den største gaven, og etter mitt syn, den viktigste meningen med livet. Det å kunne forsørge, lære, forstå, forklare forskjellen på riktig og galt, veilede, oppfostre, gi god omsorg og elske egne barn. Kjærligheten til egne barn overgå alt, og du forstår det bare hvis du er forelder og har egne barn. Og bare da.

Størst av alt er kjærligheten, og den kjærligheten man gir til sine barn er den viktigste.

Hva skal du gjøre når du blir gammel, og mange av de du kjenner er borte? Du har liten familie fra før, og du går av med pensjon når du er ca 65 år. Du har hverken barn eller barnebarn. Det kan bli ensomt det.

Det er ikke for uten grunn at det synges  «slekt skal følge slekters gang» i den fineste og viktigste julesangen, Deilige er Jorden.

Mesteparten av livet er du voksen, det er bare i ca 10 % av livet du er barn og ung. Resten av tiden bør du bruke på å være omsorgsperson for noen du er glad i. Det gjør både deg og den unge godt.

En far skal lære sin sønn å svømme , å sparke fotball, og gi gode råd og veiledning. Legge ting til rette så barna får en god plattform å bygge sin egen eksistens ut i fra.

En mor bør lære sin datter om det livet en kvinne har, om det å bli mor, lære å lage mat, lære å lage barn og å kjøre bil for den del og når den tid kommer. Foreldre skal være til stede i sine barns liv, på deres premisser. Ikke nødvendigvis like kjønnsbestemt som her beskrevet i eksemplene, men dog.

Ingen foreldre kommer til å si at de angrer på at de fikk barn. Og det er ikke fordi det er politisk korrekt, men fordi de elsker sine barn så betingelsesløst. På ordentlig.

Velger du bort den gaven det er å få barn, velger du også bort en del av livet.

Å være mor eller far gjør livet til en dans på roser og et helvete du aldri trodde eksisterte. Med andre ord, det er når du er en forelder du lever …

Skal du ha barn, når tiden er inne? Det anbefales!

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kose kose kose…

Vi nordmenn elsker å kose oss. Vi har det det bra når det er noe vi kan kose oss med,...

Journalister rangeres etter kvalitet

Mange journalister begynner å skrive fordi de har noe på hjertet. En historie de vil fortelle på sin måte. Noen...

Lukk