Fremskrittspartiet er mest kjent for å unnskylde seg for de feil og mangler i deres politiakseprogram, samt slukke branner fra partifeller som har vært på kant med loven. Representanter høyt opp i systemet for FRP har også brutt loven en rekke ganger.

Per Sandberg (53) er kanskje mest kjent for å være dritings på Stortingets talerstol. Nå kommer boka, som like godt kunne ha fått tittelen FRP-dritt mellom to permer, for det er det vi får lese i Per Sandbergs allerede mye omtalte bok. Bokens tittel er “Mot min vilje.”

Per Sandberg og Siv Jensen Foto: Flickr/ Fremskrittpartiet


Nå kommer hans versjon av det politiske spillet han selv har vært endel av i mange år som leder av stortingets justiskomité og som Fremskrittsparti-politiker. Noen har nok med rette grunn til å skjelve i silke-shortsen, men Sandberg selv har sagt og gjort så mye rart gjennom sin politiske karrière at det er litt merkelig at et respektabelt forlag som Juritzen velger å gi ut denne boken.

Arve Juritzen tenker nok først og fremst på profitt når han har sagt ja til å publisere Sandbergs bok.

Nå kommer boka, som like godt kunne ha fått tittelen “FRP-slarv mellom to permer”, for det er det vi får lese i Per Sandbergs allerede mye omtalte bok. Bokens tittel er “Mot min vilje.” Interne stridigheter, maktkamp og bakvaskelse. Akkurat slik FRP alltid har framstått.

Siv Jensen har åpenbare problemer med denne bokutgivelsen, og har sammen med en rekke andre sentrale FRP-politikere forsøkt å få innblikk i Sandbergs verk før den publiseres, uten å lykkes. Her kan det komme ting som vil rokke i Fremskrittspartiets grunnvoller.

Per Sandbergs kone, Line Miriam Sandberg har vært ivrig FRP-politiker i Troms der det har pågått en langvarig konflikt gjennom flere år. Dette har selvsagt fått behørig plass i boka, ifølge Nordlys.no

Om det er denne konflikten eller det øvrige innholdet i boka som har fått Sandberg- noe overraskende, til å trekke seg som nestleder i partiet, vil helt sikkert avdekkes mellom de to permene.

Foruten å ha sittet i fengsel for å ha kjørt i 100 km/t i 60-sonen har Sandberg vært en ivrig motstander av norsk innvandring.

I desember 2006 gikk forfatteren av boka “Mot min vilje” på stortingets talerstol, synlig påvirket av alkohol. Han hadde mye han ville si i en stortingsdebatt om næringspolitikk. Denne debatten var riktig nok sent på kveld, men øl og akevitt er neppe særlig smart å tylle i seg før man skal tale i stortinget.

Er det en bok du slett ikke trenger i din samling- eller som de færreste blir glad for å få til jul, styr unna denne boken. Forfatteren oppfattes som en lite troverdig politiker.

En politiker som har innsett sine begrensninger og går av mens leken er god.

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Farmen-Frode den nye riksklysa?

Farmen-Frode den nye riksklysa? For mange kan den breiale nordlendingen bli i meste laget. De har et språk som ikke...

Lukk