Menneskets hjerne er et av verdens fineste instrument og har plass til blant annet mange tanker. Frykt og redsel er noe alle har opplevd på forskjellig vis.

Foreldre frykter for barna sine hele livet. Det er en naturlig del av oppgaven man har som en forelder, å sørge for at barna er trygge.

Frykt kan være så mangt. Men felles for alle slag er at det sitter i hodet. Mennesket er utstyrt med en forsvarsmekanisme som gjør at man blir redd når man kommer opp i en situasjon som oppfattes farlig. Man svetter i hendene og får hjertebank og angst.

Alle har noen gang blitt så redd at nakkehårene reiser seg og man kjenner at adrenalinet pumper i kroppen, det kan være alt fra en film du ser på, eller at du er nære på å kollidere med bil, eller skvetter av et høyt smell.

Mennesker har forskjellige fobier. De vanligste er frykten for edderkopper: Araknofobi,

Høydeskrekk: Akrofobi,

Angst for nåler og sprøyter: Aichmofobi

 Mørkredd: Achluofobi

Og den mindre vanlige Ønofobi som er angst for vin, faktisk.

– Om du er alene hjemme og liker i utgangspunktet ikke det, så hjelper det lite at du ser en skygge utenfor vinduet i det du skal trekke for gardinene. Det hjelper neppe nevneverdig at du hører tydelige skritt i 2 etg da du skal på kjøkkenet for å hente deg en kopp beroligende varm te.

Eller i det du går forbi gangen så ser du en skygge som beveger seg i lyset fra døren inn til badet…

Nakkehårene reiser seg og du vet at ikke er alene…

Det sitter i hodet, og det er kroppens måte å si fra på at nå er det faen meg fare på ferde.

Tenk deg situasjonen. Du skal ut på date og har fått barnevakt for første gang for dine to små. På dansegulvet så dulter du borti noen, og der er barnevakten du satte til å passe barna dine…

Eller at du våkner av at du ikke får beveget en muskel, bare er våken og får med deg alt.

Du hører kjente stemmer, dine nærmeste og en lege som kondolerer og sier det er dessverre ikke mer vi kan gjøre. Så blir du kjørt på kjølerommet…

Men det verste er kanskje når du tror du er trygg, men ikke er det.

Flykapteinen forteller om tekniske problemer, og du ser flammer ut av flyvinduet, du kjenner det lukter røyk, og panikken brer seg, og det begynner å riste veldig, og du er på 10.000 fots høyde…

Vi mennesker er skrudd sammen forskjellig. Noen er livredd for det meste, mens andre kan ikke få nok spenning og utfordringer.

Jeg ser meg over skulderen når jeg går gjennom mørket og det kan det være smart  at du gjør også…

Hva gjør deg redd?

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Behandler du din kvinne riktig?

I de fleste pornofilmer er det mannens ønske som er viktigst. Behandler du dama di på samme måte som i...

Kommune og fylkestingsvalg 2011

Valgdagen for kommunestyre- og fylkestingsvalget 2011 er mandag 12. september 2011. Men du kan allerede nå forehåndsstemme på Internett, og valglokalene...

Lukk