Frykter du at kjæresten finner en annen? Har du tenkt tanken, at det kan være på grunn av deg? At forholdet, som etter ditt syn, slett ikke er så verst, men så går kona, partneren, eller kjæresten din rundt og fantaserer om andre?

Dessverre er det slik i mange forhold. Utroskap skjer, og det kan like gjerne være hun som er utro, som ham. Frykter du at kjæresten finner en annen?

Rydde opp?

Noen klarer å rydde opp uten å bryte opp, andre velger å forbli sammen, men har andre på si, med samtykke fra den andre. Men mange gjør det slutt fordi de tror at alt vil bli bedre i et nytt forhold, noe som slett ikke behøver å stemme med virkeligheten.

Utroskap skjer i mange pent møblerte hjem, der du minst aner det, skjer det.

Frykter du at kjæresten finner en annen?

Frykter du at kjæresten finner en annen?

Kan du stole på din partner? Foto: disabilityintersections.com

Dessverre med den konsekvens at man velger å bryte ut av forholdet. Ikke alltid, noen ser mellom fingrene på det, og til og med ser det som et “krydder i forholdet“.

Skal man analysere årsak til brudd der utroskap er en av grunnene, vil man åpenbart finne en rekke ulike svar. Men det er liten tvil om at man er to i et forhold og to som må gjøre seg flid med å holde gnisten ved like. Kjærligheten lever av gjensidig tillit, kommunikasjon og positive følelser for hverandre.

Lest? Søker du kjæreste? Noen råd på veien

Et forhold som skal lykke over tid trenger drivstoff. Snakker man ikke sammen, men går og skuler på hverandre uten å trives i hverandres selskap, vil det slutt gå galt. Man må ikke bare snakke, men også lytte til den andre. Det er det god kommunikasjon handler om.

Stille spørsmål

Du bør tørre å stille deg selv et par ubehagelig spørsmål.

Hva kan du gjøre for å opprettholde den gode tonene, latteren og årsaken til at det ble dere to i første omgang?

Hva kan du gjøre for at du skal være attraktiv, spennende og begjærlig? Skal partneren som søker seg til andre få lov til det, om du vet om det på forhånd? Kanskje er det nettopp det som skal til, for at begge finner tilbake til hverandre igjen? Kan hende den andre “nye” slett ikke var så spennende som først antatt?

Det å være kritisk til seg selv er vanskelig for mange.

Selvkritikk

Noen ganger ser man andres feil og kun de. Er man litt selvkritisk og ser litt mer nøye etter egne ferdigheter gjøren og laden, er det kanskje ikke så rart at din partner vil søke seg andre steder?

Utroskap kan skape store sår, så store at de aldri gror. Man kan forestille seg at det i ettertid vil være vanskelig om ikke umulig å stole på en partner som har gjort deg så stor urett. Skal man gå bak ryggen på den man deler seng med, bør man ha en jævlig god grunn.

Derfor skal man tørre å ta opp tema på forhånd.

Man kan ikke vite på forhånd hvordan man reagerer og hva man føler om man opplever det aller verste. At den man stoler på, har barn og hus sammen med, velger å ha sex med en annen. Det er det umulig å svare på. Det man i midlertid vet, er den uskrevne, eller gjerne skrevne regelen at man ikke er utro, og ikke lar seg vippe av pinnen av en uskyldig flørt.

Lest? Kjærlighetens styrke

Det ligger latent hos oss, å ville søke til de som vil anerkjenne vårt utseende og vår identitet. Sex, lyst og begjær er verktøy som blir brukt i all sin iver når vi finner en mulighet. Da er det ikke alltid regler og avtaler er like viktig lenger, når blodet raser gjennom årene kan man lett glemme slikt.

Frihet under ansvar

Løsningen kan være frihet under ansvar. Spiser du frokost hos andre enn din partner, bør den andre få vite om det på forhånd, og vedkommende bør få den samme muligheten. Er det like regler og akseptert for begge så kan ikke sjalusi være et tema. Enten er utroskap et krydder for begge, ellers bør man la være.

Løgn uten blygsel ved utroskap – er utvilsomt starten på slutten for forholdet. Et sidesprang kan tilgis, men ikke om det finnes vilje til å elske hverandre, på tross av ‘uhellet’ som satte forholdet på prøve. Frykter du at kjæresten finner en annen?

Du beholder aldri kjæresten ved å forsøke å eie, men å begjære, elske og respektere hverandres liv. Hver dag.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Wolves signerer Boly og Afobe!

Wolves signerer Boly og Afobe! Nyopprykkede Wolverhampton Wanderers signerer om kort tid, Willy Boly fra Porto på en permanent avtale....

Lukk