Ikke fordi at jorda går under nå i jula 2013. For det gjør den helt sikkert ikke. Men det kan bryte ut så kalte pandemier, som tar livet av svært mange mennesker på kort tid. 

Så mange at det lett kan minne om dommedag, eller «Ragnarok» som noen velger å kalle det. Det er navnet på den norrøne mytologis svar på at Jorda går under rett og slett.

– Begge deler er direkte innvirkende på våre liv, og det er ikke så mye å gjøre med det. Bortsett fra å vaksinere seg å håpe på at ekspertisen rundt om i verden klarer å holde pandemiene som kommer i sjakk. Nå eller innen rimelig få år.

                                                                               

– En gammel maya-kalender tar slutt 21. desember 2012. Dommedagsprofeter, kvasiforskere og andre svartsynte tror derfor at mayaene forutså Jordens undergang. Vitenskapen bekrefter at vår sivilisasjon trues av alt fra meteoritt-nedslag via epidemier til supervulkaner. Men kan Jorden gå under?

Selvsagt kan den det, og vil gjøre det om ca 5 milliarder år i følge de som kan å regne ut når sola sluker vår vakre planet.

Innen den tid har vi endel ting å bekymre oss over.

Blant annet pandemier.

– Hvis en influensa sprer seg og blir til en pandemi, anslår forskerne at den vil kreve oppimot 200 millioner menneskeliv. Hvis «ebola» eller «sars» muterer og går til angrep, kan tallet bli høyere. Alle land bør ha en beredskap med detaljerte planer for tiltak mot eventuelle pandemier.

– Mange nordmenn har tatt sin dose mot nettopp «sars», best kjent som svineinfluensa. Hvor mange millioner doser det norske helsevesen har på lager vet de vel ikke engang selv. Garantert for mange hundre millioner kroner.

Man kan kanskje si bedre å være føre var enn etter snar, allikevel tyder alt på at her overreagerte mange land frykten for en pandemi i 2008.

Fagfolk som kan mye om pandemier og trusler mot menneskeheten ser det som svært sannsynlig at kloden vår vil bli rammet av en svært alvorlig pandemi i løpet de neste 100 år.

Så om du går å frykter 21 desember så kan du slappe helt av. Dommedag kommer ikke helt ennå…

 

Vargas

 

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Norske barn surfer porno – tør du å snakke med de om det?

Som foreldre, lærere, pedagoger eller annen omsorgsperson bør du selvsagt snakke med barn om hva man kan finne på Internett. For veldig mange...

Instagram opptøyer i Gøteborg

Flere hundre ungdommer skulle «ta» de som har hengt ut unge jenter på sosiale medier på Internett, melder svenske aviser. 13...

Lukk