Frykter du terror på norsk jord? Det er grunn til å være på vakt, mange sterke krefter ønsker å få en del av vår overflod, ødelegge vårt frie demokrati lik vi kjenner det i dag og spre frykt og ondskap.

Dessverre er det også andre som er litt for interessert i norske verdier.

Vladimir Putin ser ut til å gjøre hva som helst for å beholde makten i Russland. Nylig ble den russiske opposisjonspolitikeren Boris Nemotsov likvidert på åpen gate i Moskva. Et bestillingsdrap for den sittende presidenten? Helt åpenbart! Om den skyldig blir funnet og dømt, neppe.

Nemotsov gjorde det få andre i korrupte Russland tør, å si den mektige Putin midt i mot. De som kjenner den russiske politikken godt, vet at den opposisjonelle Boris ikke hadde mye han kunne få gjort ut i fra sitt politiske holdepunkt. Men han satte fokus på omfattende korrupsjon blant presidentens nærmeste stab, det likte åpenbart Vladimir Putin dårlig.

Det faktum at vår sterke nabo i øst saumfarer hver enste krok langs Norskekysten, bør sees på som usedvanlig alvorlig. Hva er tanken bak? Russiske militærfly hevder seg i internasjonalt luftrom og langs NATO’s grenser. I fjor rykket NATO-fly stasjonert i Baltikum, ut for å møte russiske fly over 100 ganger. Det er tren ganger så ofte som i 2013.

Frykter du terror på norsk jord?

– Når man ser Russlands brutale krigføring i Ukraina, vet man hva den “russiske bjørnen” er i stand til. Til tross for Norges medlemskap i NATO er det lite som tyder på at det skremmer president Putin. Vil han “ta” Norge, gjør han et iherdig forsøk, på flekken.

Man kan ikke se for seg en russisk okkupasjon av Norge, men det er all grunn til å være på vakt for den økende russiske militære aktiviteten, rundt norskegrensen og langs kysten.

Stadig sterkere krefter i midt-østen ser mot Europa som framtidig terror-mål. 

Vi ser allerede konturene av en annerledes Norge. Ikke et Norge i krig, foreløpig, men et Norge som blir truet av så farlig terror at få eller ingen kan forutse konsekvensene, hverken på kort eller lang sikt.

Det kommer signaler om trusler og helt andre og farligere trusler enn tidligere. Vi vet at det finnes en rekke nordmenn, Jihadister som har vært i Syria, og som kommer hjem med en agenda. Fremmed-krigere er kanskje 2014s nye og viktigste ord.

Landsmenn som er villig til å dø for sin sak. Som er villig til å ta med seg så mange som mulig i døden på grunn av sin kristne tro eller militante overbevisning. Vi har dessverre sett hva terrorgruppen Islamsk Stat, best kjent som IS er villig til å gjøre mot de som står i sin vei.

– PST la ut advarslene i fjor sommer, om at terrorister kunne være på vei til ukjente terrormål på norsk jord. Terrorister som nå kan være i landet, eller som kan komme seg over grensen en og en, bare for å gjøre rekognosering for å slå til så plutselig som mulig. Dessverre er faren for terror på norsk jord, betydelig større det neste året, enn at det ikke vil skje noe i samme tidsrom.

Vi kjenner som sagt til en rekke trusler mot Norge og norske verdier i samfunnet, ikke minst vårt demokrati og politiske frihet. Tenk bare på alle andre trusler som kan være reelle for en nasjon, som vi ennå ikke vet så mye om.

Nordmenn må venne seg til å tenke nytt, vi må ikke være så naive og tro vi er spart for terror, rå og brutal ondskap bare fordi vi bor så langt mot nord og har mektige venner i vest.

Er det norske forsvar og norske politikere forberedt på denne endringen som er en stadig større trussel for vårt frie demokrati? Frykter du terror på norsk jord?

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Therese Johaug – mer populær i Sverige enn i Norge

Therese Johaug - mer populær i Sverige enn i Norge. Lille Therese Johaug tok sitt tredje VM-gull i Falun, foran...

Lukk