Hvordan Europa ser ut om femti år, er det kanskje godt vi vet lite om. Det vi kan være rimelig sikre på, er at det vil komme nye terrorbølger, det vil være ekstremisme, muslimene vil fortsette å hate og true, og vi må fortsette kampen om demokrati også i framtiden. 

– Dessverre vil terroren på ny ramme oss, derfor bør vi vise et større engasjement i det som skjer utenfor Norges grenser. Norske aviser skriver mer om bloggere, TV-underholdning og sex, enn det som faktisk er av betydning rundt vår egen stuedør, det er faktisk skremmende.

Heldigvis finnes det gode unntak.

Kloke Per Fugelli har nylig skrevet et glitrende innlegg i Aftenposten, der han på sitt sedvanlige vis maner til ro i rekkene. Vi må holde sammen, passe på hver vår flokk, uten å få panikk. Per Fugelli skal man lytte til, det er en vis mann med kloke tanker og gode råd.

Rassemblement de soutien à Charlie Hebdo - 7 janvier 2015 - Toulon -  P1980308 yves Tennevin via Compfight

– Allikevel skal man slett ikke akseptere terror og ondskap, eller ties til taushet. Tvert i mot. Vi skal stå opp for våre meninger, styrke ytringsfriheten og tegne enda flere karikaturtegninger om nødvendig. Men kanskje det aller viktigste, vi her hjemme på berget må slutte å tro på at vi er forskånet for verdens virkelighet. Vi må få nisselua litt opp fra øynene og våkne opp.

Vi bør kanskje ta del i hverdagen og debatten til de som nylig er rammet av galskap, rå og brutal vold i Gud eller Allahs navn.

«Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer dig selv!»

Arnulf Øverlandu

I sin kronikk skriver Per Fugelli:

 «Jeg tror vi må venne oss til å leve i faresonen. Vi må ikke hisse oss opp til det høyeste drama hver gang en terrorhandling truer eller skjer. Et skremt folk er et farlig folk. Vi er en flokk i dette landet, det er bare gudene våre som er forskjellige, vi bør kunne ta bedre vare på hverandre, på tross av forskjellig tro.»

Per Fugelli

– I etterpå-klokskapens-navn, kan vi selvsagt bli fly forbanna for at det finnes mennesker som er i stand til å drepe fordi de er uenige. Fordi noen føler seg fornedret eller at deres «Gud» blir gjort til latter via blyanter. Så synd det hjelper lite og ihvertfall ikke de som allerede har blitt rammet.

Vi må stå sammen om ondskapen, men likefullt tåle at verden er i endring, også i Europa, men også i Norden. Terror er kommet for å bli, vi bare sørge for å være forberedt på at det vil skje igjen og igjen. Også i Norge.

– I en global sammenheng er Paris-terroren en «liten» hendelse, enda den er både rå og brutal. Men langt verre ting kan komme til å skje, hundrevis, ja kanskje tusenvis kan komme til å bli rammet av terror og ondskap, vi må bare innse at det kan også ramme oss.

Vi må tørre å tenke tanken, mens vi ser til vår egen flokk.

 

Kilde: Aftenposten.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
«På Liv og død»- norsk helsepersonell, beviset på at det finnes engler!

På TV-serien "liv og død" viser arbeids-hverdagen til tusenvis av helsepersonell rundt om i Norge, som gjør livsviktige avgjørelser på...

BallondOr 2014- Cristiano Ronaldo it is!

The pre-gala press conference in Zurich has started with Manuel Neuer, Cristiano Ronaldo and Leo Messi #BallondOr pic.twitter.com/sJtpNnnfPf — FC...

Lukk