Det er ikke hvem som helst, som tar over den tradisjonsrike Londonklubben, som spiller sine kamper på den intime, Craven Cottage – nemlig The Tinkerman, Claudio Ranieri (67).

En av de virkelig store navnene i moderne fotball er tilbake i England, nå er italieneren klar for sin 18. klubb. Deriblant toppklubber som Valencia Chelsea, Juventus, Roma og Inter.

Mannen som gjorde gull av gråstein i Leicester i 2016, erstatter, Slavisa Jokanovic, som er ferdig i Fulham etter kun én seier på 12 kamper i årets sesong. Fulhams eier er, Shahid Kahn. En skikkelig riking.

Fulham gjorde en meget god sesong i Championship, forrige sesong, hvor de blant annet knuste vinnerne, Wolves, som rykket opp til Premier League, sammen med nettopp Fulham, hele 4-1 for ca ett år siden. Og det på bortebane.

Fulham med ny manager!
Claudio Ranieri Foto: Wikipedia.org

Men i Premier League har det altså blitt svært lite poeng, faktisk kun bare fem. Og siden fotball er en resultatorientert sport, og Shahid Kahn er cirka like utålmodig som de fleste andre klubbeiere – er eventyret over for Slavisa Jokanovic, før det egentlig hadde begynt.

Nå er det altså en gammel ringrev som vet hva engelsk fotball handler om, som er tilbake i manesjen, en manager som får spillerne med seg i til å tro på et felles prosjekt, og som de fleste vet – tro kan flytte fjell og skape engasjement nok, til å ta poeng i flere kamper etter hverandre. 

Fulham med ny manager!

Er det én mann som kan hjelpe Fulham opp og fram, er det ikke sikkert Claudio Ranieri får nok tid, men et klokt og riktig valg, er det utvilsomt. Den tidligere Leicester-sjefen har ikke en bedre snitt prosent enn 45, 39 med seire, lav grunnet hele 1039 kamper som manager. 

Til sammenligning har José Mourinho i Manchester United 65 prosent med seire, på 902 kamper. Som om denne sammenligningen var tilfeldig? Nope. De fleste husker selvsagt at det var nettopp José Mourinho som erstattet, Claudio Ranieri I 2004 – den gang Premier League og England tok i mot “The Special One” for aller første gang.

Men nå er altså “The Tinkerman” tilbake i London. Hva tror du den da, 65 år gamle Ranieri gjorde da Leicester tok seriegullet? Reiste på party med Vardy og co?

Selvsagt ikke, han reiste hjem til sin 97 år gamle mor. 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hun vil ha en mann med status og penger …

Hun vil ha en mann med status og penger. At kvinner ønsker å gifte seg oppover på statusstigen er ingen...

Lukk