[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RpMugPQC4ZY[/youtube]

Gadafi Foto: wikipedia.org

– Det er kraftig skyting og mye folk i gatene i Libya natt til 21. august. Flere Libyske nettaviser sier at Gadafi har flyktet fra hovedstaden. En talsmann for regjeringen sier det ikke er noen skyting, og alt er rolig i Tripoli. Samtidig ser og hører man bilder på CNN at det er skyting, og ustanselig aktivitet med automatvåpen og raketter.

– Opprørsstyrkene har tatt den viktige byen Zawiya som er en by som brukes som forsyningskilde for hovedstaden. Det er grunn til å tro at den hardt pressede diktatoren søker asyl i Tunisia som har vært nøytral siden konflikten startet for snart et halvt år siden.

Også byene Benghazi og Brega skal være helt og fult i opprørsstyrkenes hender etter langvarig krigføring.

Øyenvitner i Tripoli hevdet at opprørssoldater allerede skal ha tatt kontroll over deler av hovedstaden – og strategiske bygninger.

Ifølge Tripoli Post nærmet opprørerne seg byen fra vest. De kommer fra byen Zawiya, 40 kilometer unna hovedstaden.

Avisen hevdet også at statsminister Baghdadi Mahmoudi har forlatt sin posisjon og flyktet.

Uansett hva som skjer i Tripoli de neste timene så er enden nær for diktatoren av Libya.

 Gadafi og hans sønn Saif al-Islam Gadafi som er sin fars høyre hånd, må merke at det brenner kraftig på dass nå, og vil om kort tid kaste inn håndkleet, flykte som feige kujoner eller søke asyl, det siste er nok mest sannsynlig.

– Muammar al-Gaddafi har sju sønner og en datter. To av dem har sin egen militærstyrke, den tredje er landets reformhåp som ikke tåles av de to første, den fjerde er en falmet fotballproff og den femte en notorisk kvinnemishandler. Datteren – hun megler mellom alle brødrene.

Alt tyder på at kona Safi slett ikke har det så bra hun heller.

En seier for folket i Libya, for Midt Østen og regionen som har vært under et knallhardt militærregime så alt for lenge. Snart vil friheten komme for et prøvet folk.

Syria next!

 

Vargas

 

Kilde

 

http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7518506

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article4204288.ece

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sex- når på døgnet passer det best?

Tidsklemma gjør det vanskelig for småbarnsforeldre å få tid til hverandre, da det er fóringstid hver tredje time  for de...

Big Brother- realityserienes mor starter 29. august

Foto: TV.no [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vvRqkqjCyII[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=C2PdzJzsK5k&feature=related[/youtube] Big Brother er snart tilbake på norsk TV. Endelig for mange, dessverre for andre. Rølpe TV...

Lukk