Gaddafi og hans nærmeste medarbeidere skal ha forsøkt å flykte fra hans fødeby Sirte. Konvoien skal ha blitt angrepet to ganger av Nato-styrker. I det andre angrepet ble konvoien truffet, og Gaddafi skal ha blitt alvorlig skadet.

Kort tid senere, klokken 13.50, meldte Al-Jazeera at Gaddafi skal ha omkommet av skadene han har pådratt seg.

Den samlede allierte styrken har brukt tonnevis med bomber og granater, i mange måneder-  for å prøve å få has på Libyas forhatte diktator, uten å lykkes. Nå skal Gaddafi være funnet og drept.

– Muammar al-Gaddafi etterlot seg sju sønner og en datter. To av dem har sin egen militærstyrke, den tredje er landets reformhåp som ikke tåles av de to første, den fjerde er en falmet fotballproff og den femte en notorisk kvinnemishandler. Datteren – hun megler mellom alle brødrene.

Alt tyder på at kona Safi slett ikke har det så bra hun heller.

En seier for folket i Libya, for Midt Østen og regionen som har vært under et knallhardt militærregime så alt for lenge. Endelig er friheten kommet for et prøvet folk.

– Mannen som har blodet til mange hundre tusen, kanskje millioner Libyere på hendene. Mannen som holdt Libya med jernhånd i 42 år endelig borte. Libyas befolkning er fri. Allikevel er det grunn til å tro at det vil ta lang tid før man får fred og ro i Libya. Hatet er enormt, og det er fortsatt mange sympatisører med den fallende diktatoren, dvs at det fortsatt vil flyte mye blod, spesielt i byen Sirte.

 

Muammar al-Gaddafi er drept Foto: ABC nyheter.no

Flere av Gadafis nærmeste medarbeidere skal også være tatt til fange, blant annet talsmann Moussa Ibrahim.

Ved 15-tiden norsk tid bekreftet det libyske overgangsrådet NTC at Gadafi er død, og at bildet som har sirkulert dermed etter all sannsynlighet er ekte.

– Dette er et historisk øyeblikk. Det er slutten på tyranni og et diktatur. Gadafi har møtt sin skjebne, uttaler talsmann for NTC Abdel Hafez Ghoga ifølge nyhetsbyråer.

Syrias diktator Bashar al-Assad har all grunn til å misslike denne nyheten. Han er sannsynligvis den neste diktatoren som faller.

 

Vargas

 

 

Kilde

 

VG.no

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bør pedofile henges ut med navn?

  Bør pedofile som forgriper seg på barn bli uthengt med navn og bilde? Jeg mener det er den eneste...

Snøhetta- Arkitektfirma skal bygge pene Rema-butikker

  Snøhetta er et av verdens mest prestige-fylte arkitektfirma. Det norske,  prisbelønte selskapet har stått for kunstverk som det norske Operahuset i...

Lukk