Sesong 6 vil gå sin seiersgang, med alle sine overraskelser, slik vi gjennom de fem første sesongene har blitt kjent med HBO-serien, «Game of Thrones». Tidenes beste filmserie mener mange. Hva skjer når de to siste sesongene er ferdig i 2018?

Hva kan erstatte dette?

GOTFoto: HBO Nordic

(NO SPOILER ALERT!)

Forfatteren av bøkene «A song of Ice and Fire» George R.R.Martin, som den fantastiske TV-serien er basert på, har hatt skrivesperre i lang tid. Derfor får fansen av serien se en sesong på film, før det er publisert mellom to permer. Forfatteren er tatt igjen og forbigått av filmskaperne, D.B Weiss og David Benioff.

Boken «The Winds of Winter» den sjette i fortellingen om det vidunderlige «Westeros» og alle gode og onde skapningene som bor der – kommer i løpet av 2016 eller 2017. Forfatteren, som er kjent for å jobbe med en rekke prosjekter samtidig,  jobber kun med den forsinkede boken.

Fans rundt om i verden, gruer seg allerede til det hele er over.

 game-of-thrones Foto: Wikipedia.org

Siden starten av «Game of Thrones» har det vel neppe vært stilt større forventninger enn til sesong seks. Mye på grunn av den høydramatiske slutten på sesong fem, der en av de aller viktigste personlighetene, og kanskje den største helten av dem alle, blir brutalt drept, av sine egne.

Men ryktene om hans død kan være betydelig overdrevet. Eller?

Du kan ikke ta deg ei pissepause, eller knapt blunke når en episode av den eventyrlige serien går, uten at noen du liker eller misliker blir drept. Ting skjer fryktelig fort, og du bør ikke bli for engasjert eller begeistret for noen, for da kan du være sikker på at vedkommende får strupen skåret over.

Selve kjennemerke til filmskaperne

En godt bevart hemmelighet er hvordan det hele ender, kampen om jerntronen, hvem får den – om noen? Det vet forfatter George R.R. Martin og de to HBO-guruene. Ingen andre. Men kan noe erstatte eller bli like bra som Fantasy-serien «Game of Thrones»? Neppe!

Serien har alle de viktige elementene en god og spennende TV-serie skal ha, uansett genre. «Game of Thrones» har kampen mellom det gode og det onde som den røde tråden – helt åpenbart. Men så har den også en tvist der de gode, plutselig ikke er så god som vi trodde og omvendt.

Faktisk er det overraskende få «gode» helter, for de dreper hverandre like lett som de puster i denne serien, men det hører selvsagt med i Westeros-rike. Det er en kamp for å overleve i hver scene og vi sitter som fjetret og håper våre venner som vi er på lag med – overlever en episode til. Dessverre har vi blitt «skuffet» en rekke ganger fram til sesong fem.

For er det noe duoen Weiss og Benioff lykkes til gangs med, er det nettopp å tviholde på spenningen gjennom alle ti episodene, hele sesongen igjennom. Og vi blir overrasket, sjokkert, forbanna og fascinert, hver eneste gang. Vi elsker det!

Har du ikke tilgang til amerikanske HBO eller C More, kan du trøste deg med at NRK sender serien i sin helhet, en god stund etter den er ferdig hos moderkanalen, men dog. Den er utvilsomt verdt å vente på.

La oss håpe filmskaperne får lov til å lage mer fantasy, på bakgrunn av Martins bøker, etter den åttende og tilsynelatende siste sesong.

Les deg opp på handlingen fra første sesong, om tidenes mest fantastiske TV-serie her.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Motivasjon for trening!

Motivasjon for trening! Trenger du det? Du skulle ha vært på trening både for tre dager siden, i dag og...

Leicester – av alle i Premier League, har vunnet hele dritten!

Fantastiske Leicester er seriemester i Premier League, to runder før serieslutt. Den aller største overraskelse i engelsk fotball, i følge...

Lukk