Aldri før har det vært stilt større forventninger til en TV-serie, enn nå når Game of Thrones-eventyret skal avsluttes. Mennesker over hele kloden venter i spenning, lærer seg språket, Dothraki, fordi Daenerys Targaryen, snakker det. Historiens mest kjente og mest omtalte film- eller TV-skikkelse – får hun jerntronen til slutt?

Snart er det definitivt over. Eller er det egentlig det?

Vi har en sterk mistanke om at vi vil se flere av de kjente skikkelsene igjen engang, en så kalt, spinn-off prequel, historien før starten på selveste Game of Thrones. Det er det opp til skaperen og forfatteren, George R. R. Martin å bestemme, sammen med HBO som sitter på alle rettigheter sammen, David Beinhoff og D. B. Weiss og med Mark Huffam og Frank Doelger som produsenter av TV-serien.

Dette er en mektig kvintett som har laget en eventyrserie som vil bli husket gjennom generasjoner. Men det er altså på bakgrunn av bokserien, A Song of Ice & Fire, der den første boken heter, Game of Thrones, derav navnet til TV-serien.

Kanskje bøkene allerede er skrevet om forhistorien til det som skjer i kampen om jerntronen? Hvem som til slutt sitter igjen med all makt, har vært den røde tråden i serien, som er mer populær enn noen gang, nå når vi venter i bunnløs spenning på 8. og absolutt siste sesong av Game of Thrones, spillet om jerntronen tilspisser seg.

De syv kongerikene skal ha en felles trone, jerntronen, som styrer over alle. Familiene Stark, Arryn, Lannister, Hoare, Gardener, Durrandon og Martell skal sloss til siste slutt. Alt vi vet er at det blir et jævla liv, når avslutningen kommer, noen vil bli skuffet, andre lykkelig fornøyd – helter vil uansett falle i siste sesong av tidenes mest populære TV-serie.

Har du ikke sett Game of Thrones, bør du raska på. Snart er det over.

Game of Thrones - hvem tar jerntronen?
Smellvakre Daenerys Targaryen, spilles av Emilia Clarke Foto: HBO.com

Kanskje er det ingen som vinner jerntronen og herredømme over Westeros, eller er det kanskje dronning Cersei Lannister, som nå sitter på tronen som enke etter kongen, Robert Baratheon? Den komplett gale og alkoholiserte Cersei, som har sex med sin egen tvillingbror, Jamie Lannister, (ups, spoiler, men, det visste du sikkert) uten å mukke. Eller er det kanskje den andre broren, den forhatte dvergen, Tyrion Lannister, som er svært populær blant mange TV-seere.

Game of Thrones – hvem tar jerntronen er det store spørsmålet nå når 8. sesong går sin seiersgang over hele kloden. Millioner av mennesker elsker Game of Thrones, vi innrømmer det lett – vi er blant fansen vi også.

Filmskaperne har lykkes med å skape et univers som millioner av mennesker etterhvert har trykket til sitt bryst. Over hele kloden snakkes det nå om den siste sesongen, finalen, avslutningen – hvem har spilt spillet best? Vi forventer overraskelser og vi ser ikke bort fra at få eller ingen – har forutsett hvordan det hele ender.

Kanskje er det Sansa som tar jerntronen, Arya eller Bran? Om noen skal sitte igjen som konge eller dronning, forutsetter vi at vedkommende er noen vi kjenner godt som har vært med fra start, men det er ikke sikkert skaperne tenker på samme måte. Det alene er jo en skremmende tanke. Det faktum at kanskje ingen sitter igjen på tronen, er også kontroversielt nok og vil skape overskrifter – verden over.

Vi kan åpenbart ikke komme innpå hele den innfløkte og lange historien, med mer enn to hundre forskjellige aktørene. Men de viktigste, som fortsatt er i live er: Daenerys Targaryen, Cersei, Jamie og Tyrion Lannister, Jon Snow, søstrene Sansa og Arya, samt Bran Stark. The Night King og hans dødelige hær, hvitvandrerne, Euron Greyjoy og de to dragene. Daenerys “barn”, eller kjæledegger om man vil.

Hun hadde som kjent tre drager, men den ene ble “drept” og er nå i The Night Kings eie som hvitvandrernes viktigste våpen mot fienden, nemlig menneskene. Ja da, det er eventyr, fiksjon og ren galskap, men også fantastisk underholdende. Som sjanger, har ikke fantasy-filmer eller serier hatt så stor fanskare, i hvert fall ikke før Game of Thrones, siden 2011, da første sesong kom – er dette åpenbart endret. Millioner av fans elsker serien.

De har en mektig og livsfarlig fiende disse kamphanene, familien Lannister og dragedronningen, Daenerys i spissen med Jon Snow ved sin side, som sloss om tronen. Både de gode og de onde, frykter denne fienden mer enn noe annet, nemlig de dødes hær som ledes av The Night King. Denne tar makten over de dødes sjel og gjør de om til udødelige krigere. En uoverkommelig fiende?

Det er seiregiganten, HBO, som eier alle rettigheter, dette er utvilsomt stedet for deg som vil vite hva slutten på eventyret innebærer. Kan du la være å se? Det blir mørkt, dystert og vondt, det er krig, men i all dens gru får vi lyspunkter og tegn på håp. Kjærligheten lever, men blir stilt på enorme prøver. Avslutningen av Game of Thrones vil bli forrykende. Selvsagt er det trist at vi avslutter bekjentskapet med Arya, Sansa, Bran, Jon Snow, Tyrion og den forrykte familien hans, men for en finale det blir.

Vi som har fulgt med hvert eneste sekund av tidenes beste TV-serie, vil sammenligne alt nytt som kommer med, Game of Thrones og si: “Nei, det er ingen som kommer i nærheten heller. Game of Thrones er serien som hadde absolutt alt en TV-serie skal ha.” Intriger, hat, spenning, kjærlighet, svik, ondskap, brorskap, samhold, lojalitet, makt, kløkt og samspill.

Hvem som spiller de respektive rollene i denne omfattende TV-serien, kan du finne via denne linken fra HBO. Det er ikke sikkert Game of Thrones er noe for deg, det er nemlig både mørkt og skummelt, det er nakenhet, vold, drap og voldtekt, men se én episode eller to – bestemme deg deretter. Vi tipper du blir hekta på lik linje med alle oss andre.

14. april starter slutten på eventyret, da kommer første episode av 8. sesong, denne varer i 54 minutter. Andre episode varer i 58 minutter, tredje episode varer i 1 time og 22 minutter, fjerde episode varer i 1 time og 18 minutter og femte episode varer i 1 time og 20 minutter.

Sjette og siste episode, selve finalen av Game of Thrones, sendes 19. mai, den varer også i 1 time og 20 minutter. Du bør glede deg og grue deg på samme tid.

Kilde: HBO.com

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Unge knuller mindre enn tidligere …

Ifølge grundige undersøkelser internasjonalt, har yngre mennesker mindre sex enn for få år siden. Årsakene er mange og komplekse, men...

Lukk