Game of Thrones sesong 5 er her, har du forventninger?

Man må ikke tro på eventyr for å like Game of Thrones, men det hjelper. Man får et innblikk i en verden der mennesker er like lite verdt som dyr, der noen er halvt menneske og halvt drage, der ondskapen råder. Er det lys i mørke?

Game of Thrones sesong 5 er her, har du forventninger?

– Alle som har sett en eller flere episoder av HBOs flaggskip, har på en eller annen måte blitt preget av scenene, enten det er voldsom action, sex, intriger, bakvaskelse eller vennskapelig dialog.

TV-serien er kommet til sesong fem av i alt åtte. Det spisser seg til i kampen om jerntronen.

Noen helter faller i fra nye blir etablert. Mange fans verden over satte potetgullet i vrangstrupen i siste episode av sesong tre. “The red wedding” tok livet av de aller største profilene så langt i serien. Det ble gjort på blodig vis, sjokkerende brutalt og voldsomt.

NRKs Filmpolitiet skriver blant annet dette i sin omtale om den kommende sesongen, som får et terningkast fem.

Det ligger en dyster stemning over serien nå, fordi alle rollefigurene på alle sider har tapt så mye. Bitterheten, hatet og håpløsheten kommer for alvor frem nå. Og er det ikke når folk har det som verst at de best viser hva de er laget av? Slik er det ihvertfall i Game of Thrones.

NRK.no

– Den røde tråden i Geroge R.R Martins fantasyunivers er den sedvanlig jakten på makt, det gode mot det onde og intrigemakernes måte å infisere sine fiender på.

Har du fortsatt ikke sett en eneste episode av Game of Thrones har du sannsynligvis godt glipp av tidenes beste TV-serie, trøste deg med at det slett ikke er for sent.

Game og Thrones får stadig nye tilhengere verden over, for hver eneste episode av hver eneste sesong. Å begynne å se dette episke eventyret nå, når sesong fem begynner anbefales slett ikke.

Da vil du ikke henge med i svingene. Kjøp de første fire sesongene via nett, eller på DVD, så skjønner du langt mer av dramaet når det hele braker løs igjen.

Selvsagt er det på sin plass å nevne, at forfatteren bak bøkene som er opphavet til denne vidunderlige serien, Geroge R.R. Martin, er blant de få forfattere i verden, som er å finne på Time Magazine liste over verdens mest innflytelsesrike mennesker.

Game og Thrones-fans verden over trykker allikevel mest HBO og skuespillerne til sitt bryst, ofte via sosiale medier.

Sesong fem starter natt til søndag 12. april, men da må du abonnere på HBO Nordic, for å se alt fra første episode. Har fulgt med eventyr-serien, og har du store forventninger til sesong fem?

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Denne sommeren blir din siste om ikke…

Denne sommeren blir din siste om ikke. Du tar visse forhåndsregler. Sommer er nemlig synonymt med ulykker, både til vanns,...

Lukk