Game of Thrones TV-serien som overgår alt du har sett. Vi har en glad-melding for alle som elsker eventyr. Hos HBO Nordic.com kan du faktisk bestille et abonnement uten bindingstid som gir deg tilgang til hele den fantastiske serien, Game of Thornes som er produsert av HBO Nordic.

Vet du ikke hva HBO.Nordic.com er, så skal vi forsøke å forklare. Kan bare innledningsvis fortelle at et abonnement koster kun 79 kr pr måned, uten bindingstid.

«HBO» er en moderne videobutikk, som du besøker via PC’n som du kan koble til TV’n din. Med to tastetrykk får du en hel verden av forskjellige filmer og TV-serier hjem i stua. Vet det høres litt for fantastisk ut, men slik er det faktisk. Enkelt og genialt.

Game of Thrones er verdens mest populære TV-serie i genren fantasy/eventyr, som er basert på bøkene til forfatter George R. R Martin. En romasyklus kalt «A song of Ice and Fire».

Sesong 1,2 og 3 er allerede vist på NRK. Sesong 4 har så vidt begynt, og via HBO Nordic.com kan du se dine favorittfilmer og TV-serier når det passer deg best.

– En god TV-serie skal ha det livet ellers handler om. Lidenskap, kjærlighet, ondskap, sterke bånd, vennskap, egoisme og hat. Kampen om jerntronen er den røde tråden gjennom alle seriene. Dessverre vil det ta slutt. Forfatterne av Game of Thrones har lovet å produsere syv sesonger, men skal alt i bøkene fortelles, bør det bli åtte sesonger.

Sesong fem skal være godt i gang allerede.

Game of Thrones TV-serien som overgår alt du har sett

Nå har forfatteren selv, R.R Martin brukt mye tid på å skrive seg inn i handlingen i TV-serien, basert på sine egne bøker.

Game of Thrones TV-serien som overgår alt du har sett

Sexy Daenerys Targaryen sees på som en av heltene og er blant de få gode i denne serien, hun er like mye «drage» som menneske, det betyr at du må være åpen for genren fiction og eventyr for å like serien. Dvergen Tyrion Lannister er også en artig figur, slett ikke så ondskapsfull og herskesyk som resten av sin familie. Tyrion er utvilsomt hos «feil side» i historien, men har mange tilhengere fordi han kjemper mot mange på flere fronter. 

Tyrion framstår forøvrig langt mer sympatisk i TV-serien, enn slik han blir beskrevet og omtalt i bøkene.

Her finnes det konger, dronninger, riddere og fyrster, alle vet sin rang i dette spillet som utspiller seg i en fiktiv verden for veldig lenge siden. Et liv er lite verd, folk blir drept for et stykke brød, men det er allikevel rom for omsorg og menneskelige egenskaper blant flere av karakterene.

I denne TV-serien er det mye folk å holde orden på, men fortvil ikke, det finnes en rekke nettsider som gir deg komplette slekts-kart over alle de viktigste karakterene.

For å forstå omfanget av denne serien velger vi å ramse opp hvordan Games of Thrones produseres og presenteres.

  • En rolleliste fylt med ca 275 skuespillere
  • Serien filmes inn på tre kontinent
  • Budsjett pr sesong er på ca $60 millioner
  • På kort tid ble Game of Thrones blant de mest kjente TV-serier i verden
  • Når helter blir drept, skapes nye
  • 10 episoder pr sesong, produseres av HBO
  • Uforutsigbar action, kombinert med mellommenneskelig forhold

– Game of Thrones er umåtelig populær over hele verden,  til tross for at det slett ikke er en serie i den mest populære sjanger. Populariteten kan skyldes det faktum at vi liker blandingen av krig, konflikter, drager, riddere og zombier der de gode vinner litt mer enn de taper. Ikke alltid, men ofte.

– Det er ikke mange helter, bare flere personer vi følger gjennom mange episoder fra sesong til sesong. Vi føler en tilknytning til heltene etter hver sesong, helt de blir drept og nye skapes. Du bør lese deg opp på Game of Thrones og skaff deg HBO-Nordic.com, så du får delta i debatten du også. Alle vil før eller siden snakke om denne TV-serien.

Vil du vite enda litt mer, gå inn på  seriens egne  nettsider.

Foto: Flickr/killomaster

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
David Moyes har fått sparken!

Manchester United har nå bekreftet at de velger å avslutte samarbeide med skotten David Moyes med umiddelbar virkning. Da Everton...

Louis Van Gaal er favoritt til å ta over Manchester United

Louis Van Gaal (62) er favoritt til å ta over Manchester United. Den nederlandske landslagstreneren, vil nok fullføre sitt lange...

Lukk