[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5PxLidxnAE8[/youtube]

Alle som elsker fiction, eventyr og filmer med fri fantasi og det onde mot det gode som den røde tråden, har lagt sin elsk på TV serien «Game of Thrones. Nå skal det lages enda mer eventyr, heldigvis.

De som liker «Ringenes Herre» trilogien vil elske «Game of Thrones. Serien går på NRK 3.

Handlingen i Game of Thrones finner sted i det oppdiktede landet Westeros sine syv kongeriker. Her kniver forskjellige klaner og ætter om makten og tronen. Et liv er lite verdt, om man ikke er av de rikeste familier.

 

Smellvakre Emilia Clarke spiller den jomfruelige Daenerys Targaryen i Game of Thrones. (Foto: HBO)

Serien ble første gang vist i april 2011 i USA, og ble en umiddelbar suksess. Den handler om Eddard Stark, spilt av Shaun Mark «Sean» Bean, kanskje best kjent for rollen som Boromir i nettopp Ringenes Herre serien.

Stark-familien er symbolet for det gode i serien, og de har mange fiender som gjerne se hele Stark imperiet fjernet. Deres verste fiender er utvilsomt familien Lannister som utelukkende har onde og egoistiske hensikter med alt de foretar seg.

Lena Headey spiller Cersei Lannister i Game of Thrones. (Foto: HBO)

Langt mot nord i Westeros ligger Castle Black, hovedtårnet langs den store Ismuren som beskytter menneskeheten mot de sagnomsuste The Others, en fremmed rase som nesten ødela hele verden for tusenvis av år siden.

Game of Thrones er en serie spekket av mytologi sammen med elementer av krig, ære, stolthet, begjær, makt og til og med humor. Fantastisk og spennende!

Selv om ingen siden har sett The Others, blir Ismuren bevoktet av et brorskap kalt The Night’s Watch som holder evig vakt.

Film og TV serie elskere fant plass til Ringenes Herre i sin tid, og det samme vil skje med denne serien.

– Genren eventyr, fantasy og fiksjon er elsket av millioner over hele verden. Det er utvilsomt plass til slike filmer og serier. Vær allikevel klar over at denne serien ikke er noen barne film som feks «Merlin», eller «Narnia». Dette er en serie for voksne med vold, blod og sex i store mengder. En brutal, men vakker serie som det er lett å bli hekta på.

I følge skaperne av TV serien,  David Benioff og D.B. Weiss vil det kanskje bli så mange som 8 serier med 10 episoder i hver serie. Serien er utarbeidet serien i tett dialog med forfatteren.

«Game of Thrones» er basert på den første boken i George R. R. Martins A Song of Ice And Fire. Og filmatisert av giganten HBO.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X66PDW1Mjf8[/youtube]

 

http://www.hbo.com/game-of-thrones/index.html

Du bør ha god grunn for ikke å se denne serien, ser du en episode så er du solgt.

Sesong 1 er nå ute på DVD.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Politikerforakten øker i omfang i Norge – Kan vi ikke stole på de folkevalgte?

Politikerne på Stortinget gjør en meget viktig jobb for kongeriket Norge. Den sittende regjering har ansvaret for å forvalte landets...

Barn ønsker grensesetting og lommepenger

  Det bør være en selvfølge at barn og unge fra 10 år og gjerne yngre stiller opp og får...

Lukk