Står du som medlem i statskirken? Det gjør du visst du er døpt i en kirke i Norge og du er norsk statsborger. Men hva skal vi med den norske statskirke? Den er kanskje god og ha om man ønsker et kirkelig bryllup. Og til dåp og et par konfirmasjoner kanskje? Det er vel ikke annet kirken er der for? Ingen går jo i kirken på søndager lengre. Det er trist.

Men kirken har skyld i dette selv etter min mening-

Hele Norge hadde behov for kirken etter 22. juli. Ikke fordi at presten var så viktig, men fordi vi som sørget måtte ha et sted å være. Ikke fordi vi er alle er kristne, men fordi kirken var det helt naturlige samlingspunktet når sorgen, sjokket og fortvilelsen tok oss.

Noen fikk helt sikkert noen velmenende og trøstende ord fra både prest og biskop også. Kirken, dens tjenere og det norske folk har kanskje ikke vært så nær hverandre som akkurat i de dagene etter at terroren rammet oss.


-I  følge statistisksentralbyrå så er ca 83% av den norske befolkning medlem av statskirken. Hvorfor det? Det er jo ingen som er der. Prester klager sin nød for at kirkerommet gir gjenklang, ikke fordi det er slik en fantastisk akustikk, men fordi det er helt tomt. På julaften går det mange mennesker i kirken i Norge. For å få julestemning og ikke så mye mer enn det.

– Har det kristne budskap gått ut på dato? Eller er håndteringen av kjendis prest Gelius´s Sex-bok og påfølgende oppsigelse med på å fjerne kirken bort i fra folket? Her blir det mange spørsmål man sitter med. Personlig så er jeg dessverre for sjeldent i kirken selv. Jeg står i kirkeboken og jeg ser på meg selv som sånn passe kristen, hvis man kan være passende på bølgelengde med han der oppe.

Julaften er en dag mange bruker en time i kirken, ofte fordi tradisjonene har fått oss til det, ikke annet for å få den riktige julestemningen.

 

Kjendis prest Einar Gelius Foto: vl.no

Englene til Kongens datter, Martha er vel heller ikke med på bygge oppunder kirken som et troverdig sted for den som er usikker, for den som skulle ha lyst til å få en åndelig trøst eller bare være i det rolige og ofte litt høytidelige kirkerommet. Engler finnes kanskje, men Martha undergraver folks intellekt med å komme med bøker der du hun påstår at hun kommuniserer og ser engler i tide og utide.

Jeg er helt sikker på at det er med på å fjerne folkesjela i Norge i fra kirken. Og det er trist. Fordi mange mennesker trenger en troverdig, oppegående og folkelig statskirke. Det har ikke vært så langt unna sannhet noen gang- som det vi er i dag.

Den eneste gangen folk flest blir rørt og blir varm om hjerte når det kommer til noe med kirke over hodet,  må det være når Klanen synger «Vålerenga Kjerke».Det er er grassrotas kirke, som har mistet sin prest.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y8o9zvuRwfc[/youtube]

God Jul!

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sex er viktig for begge kjønn, men hvem tenker mest på sex?

Sex er viktig for begge kjønn, men hvem tenker mest på sex? Kvinner har en illusjon om at mannen ønsker sex så...

God Jul – Merry Christmas to all of you

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EvDxSW8mzvU&feature=share[/youtube] Vargas

Lukk