Gåten MH 370- Flyet som kan bli borte for alltid. Noen vet nok mer enn de vil si, teoriene blir stadig mer dramatiske, de pårørende utlover en milliondusør for informasjon som kan føre til svar på luftfartshistorien største gåte.

De etterlatte mistanker at spor er fjernet, eller at myndighetene unnlater å si sannheten rundt hva som faktisk skjedde med d2 227 passasjerene og de 12 besetningsmedlemmene ombord.

  • Natt til 8. mars lokal tid tok Malaysia Airlines MH370 av fra Kuala Lumpur med 227 passasjerer og 12 besetningsmedlemmer om bord.
  • Flyet skulle etter planen lande i Kinas hovedstad Beijing 06.30. Men knappe to timer inn i flyturen forsvant MH370 fra radaren.
  • Det siste menneskelige livstegnet fra flyet var et enkelt «All right, good night» klokken 01.19. Da befant det seg i 35.000 fots høyde øst for Malaysia.

Table of Contents

Skutt ned

– Kan flyet være skutt ned, kan pilotene ha sovnet eller være en del av en godt planlagt selvmordsaksjon fra en eller flere av pilotene? Hvorfor er det ikke funnet spor, ikke en oljeflekk, ingen vrakrester eller andre deler av det den digre flykroppen. Det finnes nesten ingen begrensninger for hvilke teorier ekspertene forsøker å nøste ut svar i fra.

Neste gang du setter deg inn i et fly, tar av og etterhvert havner i marshøyde; send en tanke til de som endte sin skjebne et eller annet sted i havet utenfor Australias kyst.

Gåten MH 370- Flyet som kan bli borte for alltid

MH370

På mer enn 60.000 kvadratkilometer sørvest for Australia har det vært satt inn enorme ressurser i en lang rekke med leteaksjoner, i et desperat håp om å finne noe som kunne gi svar på gåten; så langt helt uten hell. Allikevel er det i nettopp dette enorme havområdet malaysiske myndigheter håper på å finne svar på hva som skjedde med flyet MH370.

Flyet har vært savnet i snart 100 døgn, uten spor.

Din største frykt er kanskje å oppleve et flyhavari eller noe som ligner en slik dødsfrykt. Det er utvilsomt en av menneskehetens største og naturlige redsler. Vi vet at vi skal dø engang, men vi har ikke planer om det da vi er ute på reise, f.eks ombord i et fly. Da skal vi alt annet enn å dø. Døden får komme siden, tenker vi kanskje.

Det tenkte nok flere av de 239 stakkars menneskene ombord i MH370 også. Ingen av de hadde planer om å forsvinne fra jordas overflate 8. mars. De skulle jo til travle Beijing.

– Når man ser på et satellittbilde over kloden slik man ser for seg flygeledere gjør på flyplassene rundt om på kloden der det er mest flytrafikk. Over sentral-Europa og de største byene i USA og i Asia, ser det ut som en hektisk maurtue. Det er faktisk mange tusen fly i lufta til enhver tid over hele kloden. Når man legger det til grunn er forsvinningsmysteriet enda større.

App

– Hvis du ønsker det, bør du laste ned en app, som kan gi deg fantastisk mye info om flytrafikk der du bor, i området til din nærmeste flyplass, eller flytrafikk til og fra andre flyplasser verden over. På den måten kan du plotte det flyet du kan se på himmelen, du kan se hvor det kommer i fra, hvor det skal, hvor høyt det flyr og hvilken hastighet flyet har, samt masse mer info.

Denne appen heter “Flightradar24PRO” – som du med et par tastetrykk, kan laste ned på din smarttelefon. Fascinerende å følge flytrafikken fra bakken. Legg spesielt merke til 3D-bildet (satellitt-info?) som viser bakken under det stedet flyet beveger seg over; til enhver tid.

Vi må ikke bli så blaserte at vi slutter å bry oss om mennesker som forsvinner, hver eneste en av de 239 menneskene ombord i MH370 har en familie, venner og pårørende som lengter hver eneste time etter sin nærmeste. De gråter og lever med smerten, vi må være rause nok til å be sammen med deres nærmeste.

Før eller siden får vi forhåpentligvis svar eller kan MH370 være borte for alltid?

#PrayforMH370

Foto: Flickr/ Jeff Head

Kilde: VG.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
80.000 barn i Norge – kan se langt etter sommerferie

Fattige barn hører vi om ofte, at det finnes fattige foreldre som ikke kan gi barna sine en skikkelig ferie,...

Lukk