Mer enn 1400 sivile mennesker ble drept sist gang Israel gikk til brutalt angrep på innbyggerne i Gaza. Det er 4 år siden sist Israel valgte å skye spurv med kanon. 

 Barn sitter fanget i kryssilden mellom Gaza og Israel. Det påligger begge parter å gjøre absolutt alt de kan for at barna ikke blir skadet eller drept, sier generalsekretær i UNICEF Norge, Bernt G. Apeland.

– Til nå er 60 mennesker bekreftet drept, 37 av disse er uskyldige barn, nærmere 500 skla være skadet. Alle på palestinsk side. Tre Israelske soldater har blitt drept til nå. Denne krigen kan bli langt verre om Israel sender inn sine bakkestyrker som står klar til å gå inn i Gaza.

– Selvsagt må Israel beskytte seg selv og innbyggerne i landet, men det er forskjell på å barbere seg og skjære av seg hele hodet. Den overlegne Israelske styrke mot Hamas sine tropper har ingenting med å forsvare seg å gjøre.

– Det er ren og skjær nedslakting av sivile kvinner og barn som er utfallet av denne mange årige konflikten nok en gang. En konflikt vi nordmenn har hørt om i mange tiår. Vi blir dessverre så blaserte at vi ikke bryr oss.

– Hadde vi gitt befolkningen en time av vår tid, til å sette oss inn i det livet de lever i konstant frykt for å bli drept, hadde vi kanskje skjønt hvilket ansvar Israel må ta i denne konflikten.

Denne grusomme krigen er en massakre på det palestinske folk. En skam at ikke Israel blir stilt til veggs.

– Iran er Israels største fiende, de forsyner Hamas med våpen og raketter. Blir Iran dratt inn i denne konflikt, hvilket er mindre sannsynlig, dog ville det føre til konflikter man ikke kan se utgangen på.

Da ser man konturene av tredje verdenskrig.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=E-GSKyKFSow[/youtube]

Fakta om Gaza-konflikten:

  • 29. november 1947 besluttet FN å dele opp det britiske Palestina-mandatet i en arabisk og en jødisk stat.
  • 14. mai 1948 erklærte staten Israel seg selvstendig.
  • Samtidig gikk arabiske styrker fra fem naboland til angrep på Israel.
  • Egypt okkuperte Gaza frem til 1967.

* Lederen for Hamas’ militære fløy, Ahmed Jabari, og syv andre palestinere ble drept i israelske luftangrep på Gazastripen onsdag.

* Den israelske hæren kaller angrepene en reaksjon på palestinske rakettangrep.

* Fra onsdag til søndag skal palestinske grupper ha skutt 865 raketter mot Israel, ifølge det israelske militæret.

* For første gang skytes raketter som nesten når frem til Tel Aviv, og også Jerusalem har vært et mål.

* I samme periode gjennomfører Israel over 1000 luftangrep mot Gazastripen.

* Israel har godkjent innkalling av 75 000 reservesoldater.

Egypts utenriksminister Mohamed Amr reiser tirsdag til Gazastripen sammen med en rekke andre arabiske ministere for å uttrykke «solidaritet» med det palestinske folk.

– De diplomatiske forsøkene på å få stanset den blodige konflikten trappes nå opp. Snart kommer FNs generalsekretær Ban Ki-moon til Kairo. Egypt leder forsøkene på å forhandle fram en våpenhvile mellom Hamas og Israel.

En våpenhvile er i sikte, bare så fryktelig synd at man på forhånd vet at den varer sjeldent veldig lenge.

Kilde: Aftenposten.no

 

Vargas

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article15802459.ab

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Vinteren er i anmarsj- Snø og kulde på vei, er du forberedt?

Vinteren kommer som julekvelden på kjerringa også i år. Mange steder i Norge har allerede fått snø. Mye snø noen steder. Allikevel...

Lukk