Gigant-Asteroide nær jorda- ville vært katastrofe ved treff. Asteroiden “2004 BL86” er på størrelse med fem fotballbaner, og kunne ha utslettet en hel by om den traff kloden vår. Heldigvis har ekspertene rimelig bra kontroll på dens bane. 

Den kommer ikke nærmere enn 1,2 millioner kilometer fra kloden vår, på det nærmeste. Heldigvis.

– Verdensrommet, slik dyktige astronomer har regnet ut at det er i følge relativitetsteorien, 13,7 milliarder år gammelt. Et tall så stort at det er vanskelig å skjønne.

Her finnes det planeter, stjerner, Asteroider, kometer, stein, gass og endel menneskeskapt skrot, fordelt på milliarder av galakser, i det uendelige verdensrommet.

Gigant-Asteroide nær jorda- ville vært katastrofe ved treff

– Om det er liv der ute? Selvsagt er det liv der ute, størrelsen på det enorme universet, tilsier at det finnes mange planeter som kan ha forskjellige typer av livsformer.

Om det er menneskelignende skapninger, en blanding mellom dyr og menneske eller en annen type livsform, er det bare menneskelig fantasi som kan sette en begrensning for.

Vi har fortsatt mange ubesvarte svar på mange viktige spørsmål, rundt hva som kan finnes i andre galakser enn vår egen, Melkeveien.

– Kanskje det finnes langt mer intelligent liv der ute enn her hjemme, det skal kanskje ikke så mye til vil noen si. Der krig, terror, vold er fremmedord og der politikere faktisk holder ord?

Der befolkningen tar vare på naturen, er snille mot barna og ingen sitter i fengsel? Eller kanskje det finnes en tro kopi av planeten Tellus, der du og jeg bor, der det finnes nøyaktig de samme menneskene som her?

Det er lov å håpe.

Vi vet ingenting om liv på andre planeter, det vi vet er at det finnes et kosmos eller univers, der ALT som eksisterer ble til en gang. Av en enorm eksplosjon, best kjent som The Big Bang.

– En Asteroide er rester fra planeter og stjerner som har eksplodert på et tidspunkt, og som går i bane rundt solen. Med jevne mellomrom treffer mindre Asteroider vår planet, med liten eller ingen betydning. Andre ganger kan de, om de blir store nok; gjøre enorm skade.

– En Asteroide som “sneier” kloden vår er kanskje ikke så spennende, det har skjedd før og vil garantert skje igjen. Dessverre er sjansene overhengende for at det vil komme et direkte treff før eller siden.

Derfor jobber ekspertene på spreng med å forutse hvor og når en større Asteroide vil kunne treffe jorda.

– NASA og deres samarbeidspartnere har utarbeidet gode verktøy for å kartlegge alle større element i universet, som kan være en trussel for vår klode. I den anledning er det faktisk en Asteroide som er 410 meter lang, som kan treffe jorda 26. august i år 2032. Den har fått navnet “2013 TV135”.

Foreløpig anslått effekt ved et treff: 2500 megatonn TNT. Noe som tilsvarer 50 ganger så kraftig som den største atombomben som er detonert. Da er det bare å holde på hatten.

Kilde: NASA.gov

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Overgangsvinduet- flere store signeringer på gang!

Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham og Liverpool dummet seg ut i FA-cupen mot antatt svakere motstand. Liverpool og Man...

Lukk