Gigant-Asteroide treffer jorda om vi ikke endre kursen på den. Om 19 år, i 2032 vil Asteroide 2013 TV 135, som er 410 meter lang, kunne treffe jorden med en kraft som tilsvarer 2.500 tonn med sprengstoff, ifølge ukrainske astronomer. Det vil bety slutten på planeten Tellus og dermed alt liv på jorda.

Den kan treffe 26. august i 2032 i følge beregningene.

Det er såpass mange år fram i tid at vi trenger ikke å begynne å ligge våken om natta av bekymring. Ennå.

NASA og alle andre observatorium andre steder på kloden har god kontroll på de fleste av de største asteroidene som også går i bane rundt solen slik vår klode gjør. Problemet er åpenbart, de har forskjellig bane og en helt annen hastighet en vår planet. Derfor kan ekspertene som jobber med dette tema kontinuerlig, beregne nøyaktig trefftidspunkt.

Gigant-Asteroide treffer jorda om vi ikke ...


– Heldigvis for oss, for alle som kommer etter oss igjen og planeten jorden- det er 1- 63000 sjanse for treff, det betyr stor sjanse for at den ikke treffer. Slår derimot regnestykke feil og 2013 TV 135 treffer kloden vår, da rekker du ikke å si “shit” engang. Tidenes eksplosjon utsletter absolutt alt på sekunder.

Gigant-Asteroide treffer jorda om vi ikke …

NASA har en treff-liste der alle asteroider som kan treffe planeten de neste 50 årene, 2013 TV 135 er den siste i en lang rekke objekter som kan true planeten. De mindre asteroidene, også kalt meteoritt som er langt flere i antall -har ikke NASA 100% oversikt over. Det fikk området Ural i Nord Russland  oppleve i februar.

15 mennesker ble skadet, ungen omkom utrolig nok.

Om vi skulle “stå han av” i denne omgang om 19 år, så kommer en ny farlig asteroide, men ikke før i 2048. Den er kalt 2007 VK184 og er 130 meter lang. Denne har 1- 1820 sjanse for å treffe kloden, det betyr at den kommer betydelige nærmere jorden enn digre 2013 TV 135.

NASA har sendt ut en pressemelding nylig, der de kommer med beroligende ord. Sjansen for et treff med et svært skadelige objekt som vil true menneskeheten innen de neste hundre år er svært liten.

Bra for oss, men kanskje ikke så bra for våre etterkommere. Før eller siden vil en Asteroide treffe oss.

Vi kan ikke annet enn å stole på astronomene som jobber med utregningene. En liten komma feil kan bli ekstremt skjebnesvanger.

Foto: Flickr/  sprborges

Kilde: rt.com

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
“Halve Norge” reiser til Syden i jula! Bestill nå!

"Halve Norge" reiser til Syden i jula! Bestill nå! Kanariøyene, Egypt eller kanskje Thailand? Mulighetene er mange om du heller...

Lukk