Foto: Copyright Morten Pettersen

Om en svær kraftkar gikk og lufta sin Pit Bull og den gjorde i fra seg rett utenfor inngang til boligen der du bor, og du så at hundens eier ikke plukket opp. Hadde du konfrontert vedkommende?

Eller om du sitter på bussen og ser at buss-sjåføren skriver tekstmelding mens bussen er på veien i trafikken. Ville du sagt i fra?

Vi nordmenn elsker å snakke om andre, men vi tar ikke alltid opp kampen om vi kan unngå det. Det er lettere å være kritisk mot mennesker som ikke er til stede, enn å konfrontere kritikk direkte mot en annen person.

Vi nordmenn er lite flinke til å ta debatten, vi liker heller å snakke om været. 

– Uansett tema, i de tusen hjem krangles det daglig der noen menn tyr til vold, i stedet for å være rolig og heller diskutere en problemstilling med sin partner. Andre velger å snu ryggen til å gå, det er også ofte menn som gjør.

Kongehuset, EU-medlemskap og NEI til NRK-lisensen er debatter de fleste lett kan ta del i. Blir man derimot selv konfrontert eller satt i fokus for personlig kritikk, så er ikke saken like enkel for noen.

Om du fikk valget, hadde du sagt til buss-sjåføren at han fikk se å legge vekk den telefonen så lenge DU satt på? Neppe. Noen hadde selvsagt gjort, de fleste hadde holdt kjeft og håpet på at det gikk bra.

Vi nordmenn er bedagelige og snakker ikke mer enn vi må, ihvertfall ikke med fremmede. Vi holder oss for oss selv og unngår konflikter for en hver pris. Vi er litt feige og burde hatt større baller. Spesielt dårlige er mange på å håndtere personlig kritikk, å løfte hånda å si, «sorry, my bad, jeg skal bli bedre, og det skal ikke gjenta seg».

Det er en voksen og redelig måte å gi beskjed om at du har bæsja på leggen og at du skal skjerpe deg. Det burde svært mange ha lært å gjøre.

Hvordan takler du personlig kritikk?

Vargas

Tags: lever

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Norges største nettsted melker «Bieber-kua» for det den er verdt- skammelig!

Er du en "Belieber" bør du samtidig ha god råd. Det er ikke småpenger man skal ut med om det...

VG-lista Top 20- sommerens vakreste eventyr datoen er klar!

Er det en dato du bør sette av til fest, musikk, moro og fantastiske artister midt et sommer-deilig Oslo så...

Lukk