Gjør treningen gøy og entusiastisk! Når du først har bestemt deg for å trene regelmessig, hvorfor ikke gjør det til en hyggelig happening som du ser fram til i stedet for et slit, du gruer deg til? Du kan nå dine mål ved å tenke riktig og sett deg langsiktige mål. 

Uansett hvordan du ser ut og hva årsaken til din trening er; du må være motivert når du starter og du bør holde motivasjonen opp underveis. Ved å gjøre enkle regler for deg selv kan faktisk trening være både gøy og morsomt, hver gang. Gjør treningen gøy og entusiastisk!

For å få gode råd og tips til din trenings-hverdag kan det være smart å klikke seg inn på bloggere som vet mye om trening. F.eks flotte Helene Drages blogg. Hun har trent i flere år og med stor suksess. Mange tror kanskje de sitter inne med alle svar på hvordan en treningsøkt skal være for å få best mulig resultat. Nesten like mange trener feil med alle de alvorlige konsekvensene dette kan medføre.

Det spiller liten rolle om det er andre enn deg selv som ønsker at du skal redusere vekt, trene og spise riktig. Du må være innstilt på å slite litt for å nå dine mål, du må tørre å strekke grenser og ikke gi deg om du svetter litt. Ingen trær vokser inn i himmelen, du kan nå dine mål om du er riktig motivert for oppgaven. Gjør treningen gøy og entusiastisk!

Jen Selter

– Om du skal trene for å få six-pack, få rumpa til Jen Selter eller bare redusere vekt. Du kan nå dine hårete mål ved å tenke positive tanker rundt hver eneste oppgave du har foran deg. Spesielt rundt kosthold og trening. Ingenting er umulig, det tar bare litt lengre tid. Her er noen råd og tips som faktisk kan være med på å forlenge livet ditt, om du klarer å holde intensiteten oppe over tid.

Gjør treningen gøy og entusiastisk!
  • Få god veiledning før du tar i bruk vekter og apparater
  • Kombiner riktig kosthold med treningene
  • Du vil få bedre psyke ved å trene, bedre kondisjon og du takler stress langt bedre enn tidligere
  • Blodsirkulasjonen øker, du får forbedret søvn og du øker kroppens energinivå også under hvile
  • Immunforsvaret og skjelettet blir sterkere
  • Trening motvirker angst og depresjon, du blir gladere og motivert til å gjøre andre oppgaver
  • Du vil få bedre konsentrasjon og økt livslyst ved trene regelmessig

– For at du skal få ønskede resultater av treningen er det viktig at du lar kroppen hente seg inn igjen etter treningen. Det gjør du gjennom god søvn og sunn mat. Når du har kommet i gang med regelmessig trening, er det ofte også litt enklere og mer motiverende å spise sunt og regelmessig.

Det sitter mellom ørene

Sett deg fornuftige mål, ikke gap over for mye for tidlig. Tren korte økter, aldri mer enn en time av gangen, tren intervall og øk heller øktene gradvis etterhvert som du blir sterkere og orker mer. Husk at du skal like det du holder på med. Ved å investere i nytt trenings-antrekk og riktig fottøy så er resten av jobben helt opp til deg. Det er helt åpenbart mer gøy å trene når man har riktig utstyr.

– Når du trenger mot nok til å takle vanskelige situasjoner så er det viktigste du kan gjøre å si til deg selv, gjerne høyt og tydelig. «Dette skal jeg klare,  jeg skal bestemme meg for å klare det her og nå.» Har du en holdning i en retning av «Dette kan jeg ikke klare for alt i verden» , da blir utfordringen nesten umulig. Dette gjelder også under trening.

Det sitter mellom ørene, hvilken holdning du har er helt avgjørende. Ser du løsninger i stedet for bare problemer så er du på riktig vei. Innser du vanskelighetene og vet at det er bare du som kan gjøre noe med disse, da er du allerede over det første hindret for å løse problemet.

Når du ser resultater fra din trening, vil det gi deg motivasjon til å fortsette, trener du sammen med andre så kan det bli mer sosialt og man drar hverandre opp og fram til felles mål.

Positive tanker

Du må tenke positive tanker og si til deg selv at du er en vinner. Gjerne gjenta dette ofte. En vinner er det motsatte av en som taper. Hjernen din kjenner ordet «vinner» som et positivt ladet ord, du får dermed en positiv følelse.

En som gir opp vinner heller aldri. En vinner derimot, gir aldri opp.

Gi deg selv utfordringer ved å gjøre ting du absolutt ikke liker. Når du har klart å gjennomføre kjenner du på følelsen av å lykkes. Ta et skritt av gangen, til slutt kan du klare hva som helst- når som helst. Du er en vinner fra den dagen du selv er helt sikker på at du har sluttet å gi opp.

Du kan klare det umulige! Du er en vinner!

Foto: Flickr/ HealthGauge

Vargas

Pin It on Pinterest