Vi legger planer for livet allerede som ganske ung, men hvordan livet utarter seg for hver enkelt av oss er like mye tilfeldigheter som nøye planlegging. Hvem vi møter, hvem vi omgås og hvilket miljø vi velger å være i, påvirker til slutt hvordan liv vi lever.

– Så kan man spørre seg, er den som har gjort det godt i livet, med suksess både privat, profesjonelt og økonomisk mer verdt enn den som ikke klarte presset, og kanskje havnet utenfor i samfunnet? Er den som ikke lyktes med jobb og familie, men som heller sitter langs Karl Johan og tigger til en kopp kaffe eller dagens dose Heroin mindre verdt som menneske?

Svaret burde ha vært en selvfølge, men det er det ikke for mange. Vi gir kanskje litt mer til en nordmann enn til en person som er like sulten, men som kanskje kommer fra Romania, Ukraina, Polen eller Somalia for den del. Er disse menneskene mindre verdt enn en nordmann?

LIVET GIKK IKKE HELT SOM PLNLAGT

For noen går det bra, for andre går det anda litt bedre, men for noen gikk det ikke helt som planlagt. Faktisk balanserer de aller fleste på en knivsegg av tilfeldigheter, om det går oss bra i livet eller ikke. 

image001

– Du har møtt folk på som har havnet på skråplanet, tenker du over hvilket liv vedkommende har hatt? Hvordan livet til vedkommende var før adressa ble endret til «et sted i hovedstaden», eller i en annen by et eller annet sted i Norge?. Under ei bro, i et parkeringshus eller i beste fall på et Hospits eller et hybelhus for noen timer.

Bare for å få igjen varmen i en iskald og sliten kropp.

SAVNET ETTER BARNA SMERTER MEST

Hvilken jul tror du vedkommende får? Kanskje den fortvilte hjemløse har en datter eller en sønn, hvor savnet er som et blødende sår som ikke gror. Han eller hun skulle så inderlig få gitt en gave til sine barn- bare en liten ting, eller i det minste få møte de en gang før jul, det har gått så alt for lenge siden sist.

Tenker du over at de som bor på gata av en eller annen grunn, faktisk har de samme følelsene som deg? Både på godt og vondt.

Er man alltid skyld i å ikke ha sin egen adresse? Er man alltid skyld i å ikke ha penger til mat, klær og det aller mest nødvendige?

Kirkens Bymisjon er en organisasjon som ser bak fasaden, som ser hele menneske og som er der for de som ikke har noe sted å feire jul, både  i julehøytiden, men også gjennom hele året. Heldigvis.

Årets juleaksjon fra Kirkens Bymisjon er nå i gang. Mer enn 1600 hjemmestrikkede skjerf deles ut i en langt rekke byer rundt om i landet, juleaksjonen i år har fått navnet » Gled en som gruer seg til jul».  På skjerfene står det: «Til: En som fryser», «Fra: Kirkens Bymisjon».

Det skal svært lite til å glede en som gruer seg til jul, uansett årsak. Du kan gjøre en forskjell. Da kan du enkelt gi to middager til en som slipper å være sulten i jula, ved å sende  en SMS med kodenavn GLEDE, til 2490, dette koster 80 kroner, men er med å glede en person som ellers kanskje ville ha vært uten mat i julehøytiden.

80 kroner er mindre enn en halvliter øl, men nok til to middager via Kirkens Bymisjons viktige kampanje.

Kunne du tenke deg å dele av din overflod, til de som ikke har noen å feire jul med i år? Ikke i år heller…

Følg Kirkens Bymisjon på Facebook du også!

 

Kilde og Foto: Kirkens Bymisjon 

Vargas

 

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Norske barn trenger ikke julegaver!

Vi som bor i Norge har nok en gang fått æren av å bo i det beste landet som tenkes...

Tidenes beste TV-serie!

https://www.youtube.com/watch?v=ULwUzF1q5w4 La det være sagt med det samme, House of Cards hadde ikke vært det samme uten hovedrolleinnehaver, Kevin Spacey...

Lukk