– Du har helt sikkert opplevd å gå på kino for å se en film du har hørt så mye bra om, for så å bli dundrende skuffet. Dine forventninger var skudd opp til et kunstig høyt nivå, fordi du har utelukkende hørt positive uttalelser fra andre som har sett samme film. Derfor blir du kanskje skuffet om filmen ikke innfrir helt. 

Har du forventninger til at neste års sommer ferie blir den beste du har opplevd noen gang, fordi du har sammen med din partner spart i lange tider for endelig å ha råd til å leie Bungalow i Florida USA i en måned.

Jo nærmere avreise dere kommer, jo mer forventninger har dere.

Selvsagt kan ferien bli perfekt, men ting skjer ikke alltid som forventet.

Har man litt is i magen, og tar ting som de kommer i stedet for å gå rett i kjelleren om det blir kø på flyplassen, regn og vind i lange perioder når man skulle ha ligget på stranden å sett på jentene eller guttene.

Ingen ligger på stranden i regnet å ser på noe som helst.

For mange fortoner livet seg som en kommode. Skuff på skuff. Ikke nødvendigvis fordi de har det verre enn alle andre, men fordi forventningene er skrudd i været på forehånd. Da har det meste lett for å bli en direkte nedtur.

– Norge og Drillo var i manges øyne klare for fotball EM før kampen mot Danmark. Flere bestilte billetter fordi sannsynligheten var stor for at Norge skulle spille EM. Slik vet alle nå i ettertid at det ikke gikk, og nedturen er enorm, spesielt fordi Sverige klarte å gå til EM fordi de slo VM finalist Nederland i den viktige siste kampen. Nedtur!

Man skal måtte kunne glede seg til både ferier og og fotballturneringer så lenge forutsetningene er der. Allikevel kan mange senke forventningene i forkant for ikke å bli skuffet.

Det sitter ofte mellom ørene. Er man innstilt på at en situasjon kan bli en nedtur så blir man ikke så skuffet om det blir det. Det blir faktisk heller en opptur om det ikke blir en så fullt nedtur som forventet.

– For egen del så ble det en enorm opptur da jeg skulle sjekke om det var noen kroner på Norsk Tippings spillekort på Internett. Forventningen var rundt hundrelappen. Det stod mer enn to tusen kroner på konto. YES! Opptur!Ikke fordi at summen gir meg frie økonomiske tøyler i lang tid, men fordi forventningene var ca hundre spenn. Gevinst på «Joker» onsdag.

Du har selv mulighetene til å justere din innstilling til å være positiv, men realistisk.

Går du til legetimen i frykt for å ha fått kreft, diagnosen er derimot bare syfilis, så er det en enorm opptur, og en glad- melding.

Skal du reise langt og lenge så har du forventninger i forkant. Om det er ferie reise eller forretningsreise, alene eller sammen med familie og gode venner så endrer forventningene seg ut i fra hvilken reise du skal foreta.

– Familieferien kan bli et helvete du aldri glemmer fordi det er mange som reiser sammen og det er mange som skal ta del i aktivitetene. Manges mening kan gi rom for diskusjon, og på feire forventer man godt vær. Da skal det ikke mer til enn litt regn, dårlig mat og krangling innad i gruppen, og et litt for lite hotellrom for at ferien er en fiasko.

Skal du på en reise alene der forventningene er jobb og kun jobb, er listen satt så lavt at det er all grunn til å tro at dette blir en skikkelig opptur.

Solen skinner når du minst forventer det.

Gjør deg selv en tjeneste. Senk forventningene noe om disse er skyhøye. Da kan du få en opptur!

 

 

Vargas

 

 

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Live- drap i nyhetene ren underholdning?

- Å se et menneske bli drept av rasende mobb gir sterke inntrykk, uansett hvem dette mennesket er. Muammar Gaddafi...

Bli rik på krim- fattig på blogg

  Skriver du krimbøker er sjansen overhengende for at du vil bli rik, spesielt om bøkene dine blir utgitt på flere språk....

Lukk