Global oppvarming my ass. Asså- Hvor da? Det er så kalt at til og med snøen fryser! November måned er den kaldeste på over 100 år! Og desember og en uke inn i desember så er det enda kaldere. Global oppvarming? Mulig det er varmere enn normalt noe sted på kloden, men hele Europa fryser jo!

Som en følge av snøværet advarte det svenske veivesenet om farlige kjøreforhold i nesten hele landet fredag, med hålke og glatte veier.

På Gäddviksbroen utenfor Luleå i Nord-Sverige ble åtte skolebarn skadd da en skolebuss kolliderte med en tømmerbil i snøværet.

– Den værtypen vi har nå skyldes mildlertidige endringer i et svært værmønster. Påvirkningen skjer uavhengig av den globale oppvarmingen. Det er ingenting i veien for at vi er på vei inn i en periode med kalde vintre slik vi så på 50 -og 60 tallet, sier klimaforsker Erik Kolstad-

For mange av oss kan det være vanskelig å forstå. Krisemøtet om global oppvarming i København er knapt nok ferdig før vinterkulden er over oss. Vi fryser og skjelver mens klimaforskere og statsledere sier at kloden er i ferd med å bli overopphetet.

Per Engene er leder for foreningen Klimarealistene, som er sterkt kritisk til menneskeskapt global oppvarmingen. Han lar seg ikke overraske over snø og lave temperaturerer.

Global oppvarming my ass

Global oppvarming my ass.

– FNs klimapanel hevder at det skulle bli varmere. Når det motsatte skjer år etter år, så er det kanskje bevis på at de tar feil. Den avgjørende påstanden er at utslipp av CO2 skal drive temperaturen i været. Men vi mener vi ved hjelp av naturlovene har bevis for at det er fysisk umulig at disse utslippene skal kunne påvirke temperaturen nevneverdig, sier Engene.

Jeg har alt for lite greie på det til å vite noe som helst om global oppvarming-

Når det er sagt, så tror jeg nesten de ikke vet nok om dette de som sier de har det. ” Ekspertene ” er tydeligvis uenige om vi har en global oppvarming, og så lenge det er så kalt over lang tid som nå, så er det vanskelig å argumentere for global oppvarming, enig?….

Det er liten tvil om at man skal tenke på miljøet i det meste man foretar seg. Og man skal ha strenge regler for bedrifter som skal kvitte seg med klimagasser og avfall. Men dette har vi vist noen år nå- burde ikke det snart ha hjulpet?

Ozonlaget var så hipt en stund. Er det ikke noe hull der mer, eller er det tettet?

Jeg fyrer med ved – med verdens beste samvittighet. Det er ikke min skyld at det er kaldt.

Norges Røde Kors setter inn flere tiltak for å å møte utfordringene de svakeste i samfunnet opplever i forbindelse med det kalde været.

Generalsekretær Børge Brende forteller at de har mottatt flere bekymringsmeldinger fra sine 7.000 besøksvenner. Disse utgjør en bred kontaktflate mot eldre, folk som sliter med psykiske lidelser og folk med rusproblemer.

– Det er spesielt bostedsløse og enslige eldre som sitter i alt for kalde hus og boliger. Der mener vi at det må settes inn ekstra tiltak. Jeg er redd for at liv kan gå tapt, sier Brende til VG Nett.

Ta kontakt med syke, enslige og eldre mennesker du vet om i vinterkulda- Det kan være med å hjelpe de svakeste som kanskje trenger en håndsrekkning- Og gi en slant ekstra til de som sitter ute og tigger.

Det er viktig å vise med menneskelighet.

Kanskje kan vi gjøre jula litt hyggeligere for de med små ressuser.

Jeg er ikke så veldig gammel, men kan ikke huske en slik kulde gjennom snart halve desember…

Vinteren kan bli veldig lang for veldig mange.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Skandinavias tre unge stjerner er best i verden

NORA MØRK, (18) Norge Lærke Møller, (21) Danmark Isabelle «Bella» Gulldén (21) Sverige De tre jentene har flere ting til felles....

Lukk