Å forhindre for tidlig død og djevelskap. Det er jo derfor du trener og holder deg til dietter og lar være å klemme trynet fullt av alt som frister.

Les gjerne: Intimkirurgi – gjør deg perfekt og lykkelig!

Du har lyst på minst en tallerken til når favoritt-retten din står på bordet, men av hensyn til kroppsvekt, fasong og helse, lar du kanskje være å ta en porsjon til?

Kjenner du deg igjen?

God helse er ikke bare riktig kosthold, men å ha det greit med seg selv, mentalt. Lykkefølelse, mestring og samvær med mennesker man bryr seg om, kan knyttes opp mot å ha det bra. Har du det bra, har du ikke nødvendigvis god helse, men det henger sammen, uansett.

«Helse er en tilstand av fullkommen fysisk, psykisk og sosial velvære – ikke bare fravær av sykdom eller svakhet»

WHO

Man kan ha det bra, fått en alvorlig diagnose, men like fullt takle det på sin måte og lære seg å leve med sykdommen. God helse er viktig for folk flest, men ingen selvfølge.

Når du leser ordet, eller du hører noen snakke om helse, tenker man så forskjellig.

Noen tenker kanskje på alderdommen og gruer seg til å bli gammel og ensom, på ett alders- eller sjukehjem. Andre tenker på trening og kosthold, men andre igjen tenker på å leve lengst mulig, uten smerter eller alvorlig sykdom.

God helse? Hva er det?

Kreft alene, er noe mange nordmenn frykter og tenker på daglig. De kjenner noen eller vet om en og annen som har blitt rammet; eller til og med gått bort, på grunn av den lumske sykdommen som florerer i flere former, og som dessverre tar svært mange liv fortsatt.

Les gjerne: Trening – visste du at du kunne trene deg frisk?

Å lære seg å være fornøyd med livet, burde være såre enkelt for oss nordmenn som tross alt bor i verdens beste land. Vi har alt vi trenger, også god helse, de fleste. Men vi skal huske på at nær 600 nordmenn tar livet av seg hvert eneste år, de gjør ikke det uten en grunn. Vi har ting å jobbe med, psykisk helse blant annet.

Mange unge sliter i hverdagen fordi de ikke lykkes, eller fordi forventningspresset blir for stort. Noen blir fysisk syke av å ha for stort tempo og mestrer ikke det å være ung i Norge i 2017. Dessverre. Enda alt burde ligge til rette for at livet burde ha vært en fest.

Kanskje kunne det være til hjelp å ta tilbake livet sitt ved å kjenne etter hva man faktisk vil. Gjøre heller det man selv ønsker – framfor å forsøke å gjøre alle rundt seg fornøyde? God helse er å være i balanse med følelsene sine.

Det er ikke enkelt med en tettpakket timeplan, trening, skole, hysteriske foreldre og en samvittighetsgrense, som aldri kommer over normalen. God helse kommer ikke av seg selv, man må tørre å kjenne etter hva man vil med livet – og tørre og gjøre noe med det.

Vi går ofte rundt og bekymrer oss for helsa, de fleste av oss. I perioder gjør vi kanskje noe med det, ved å være i bevegelse, mosjonerer, trimmer og tenker over hva vi spiser. Helt til vi sprekker igjen og beveger oss mindre og spiser det som frister. En helt vanlig hverdag for mange.

Du har kanskje noen skavanker du gjerne skulle ha endret på.

Du har en litt for stor rumpe, eller for liten pikk – eller en inngrodd negl, eller vondt i en hofte eller kanskje hengende øyelokk. De fleste har noe. Makter man å leve med med kroppen som den er; og heller være takknemlig for at det ikke er verre enn det faktisk er, makter man å glede seg over livet.

Det er god helse.

Å ikke hige etter morgendagen, å ikke tro at alt blir så mye bedre, om at, dersom, men klarer å kjenne etter akkurat nå.

Du er verken perfekt eller spesielt vakker, men du har kanskje noen som er glad i deg, du er glad i opp til flere, barn og barnebarn har du kanskje også. Fast jobb og tak over hodet har du og.

Tenk så heldig! Du lever! Hjertet banker!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Pinsamt!

Nye Norge under Lars Lagerbäck (68) skulle være som en frisk vårbris. Med sultne, unge norske spillere som skulle være...

Lukk