Om du har 100% stilling og en partner eller ektefelle som har det samme, så har du god grunn til å være ønsket av de fleste banker. Det eneste du/ dere bør passe på i så måte er at dere har de riktige betingelsene i banken ut i fra hva den samlede inntekten er opp i mot samlede utgifter.

Huslånet er den største utgiften hos de aller flestes husstander i Norge. Det kan være mye penger å spare ved å være påpasselig med å ha de beste betingelsene.

– Det er fortsatt en meget urolig verdens økonomi, derfor bør man gjøre så mye man kan for å sette penger til side. Det kan komme uforutsette ting som at man mister fast inntekt, renteøkning på et eller flere lån, og har man satt penger til side er det lettere å møte hverdagen når ting går galt med bil o.l.

-Bankene er langt mer knipne på pengene sine, og låner ikke lengre ut penger før de er sikret på alle kanter. Derfor er de kundene som kan vise til kausjonist (med skyldner) de mest populære å låne ut penger til.

– Som bankkunde har du selvsagt forpliktelser å overholde, klarer du ikke det så vil banken raskt ta kontakt med deg angående dine lån. Derfor bør du gjøre det til en leveregel å overholde betalingsforfall på alle banklån, utelukkende for å holde banken fra livet, eller hodet over vannet som det også kan kalles.

– Du bør også være smart mht summen du låner. Vær sikker på at du som kunde ikke låner for mye, men akkurat nok til den boligen du har lagt inn et tvunget bud på. Alle bud på bolig må være skriftlig, får du tilslag på den boligen du prøver å kjøpe, MÅ finansieringen være i orden i forkant.

– Nå er det fortsatt lave renter på huslån i Norge og det kan alle utnytte. Den summen du betaler pr mnd i lån er betydelig mindre enn for noen år siden. Den differansen bør du sette bort til renteøkning kommer, for det gjør den. Da har du allerede en fornuftig buffer til huslånet.

Lån til andre ting som feks bil bør også vurderes nøye og ut i fra din inntekt. Bankene er strenge og «hjelper» deg med å ikke ta opp for høye lån. Men det er 100% ditt eget ansvar å betale lånet i sin helhet og innen fastsatt forfallsdato.

Får man plutselig mer penger mellom hendene enn normalt kan det være smart å få betalt de dyreste små-lånene fra kredittkort først. Kjedelig, men smart.

Man kan få et godt forhold til sin bank-kontakt og få all den hjelpen du behøver til enhver situasjon man behøver finansiell assistanse. Allikevel er bankens hovedmål å tjene mest mulig penger på hver eneste kunde. Punktum.

Derfor bør du som har behov for gode og kanskje bedre betingelser enn du har pr i dag, gjøre de nødvendige undersøkelser hos flere banker mht rente og betingelser. Du er bare en telefon unna å spare store summer om du tar deg tid å sjekke.

Finansportalen.no er et glimrende verktøy for å se hva du med din inntekt og dine lån skal betale, og ikke et øre mer. Verdt å sjekke ut.

Er du lojal mot banken, er det du selv som taper på det om din bank unnlater å gi deg de beste betingelsene. Banken mener at det er det opp til deg å finne ut av selv.

Bytt bank i tide du også, om nødvendig så slipper du å betale mer enn du må.

Din nye bank tar seg av hele operasjonen, du skal kun signere papirene.

Lykke til!

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Psykiske syke ender opp med å ta selvmord i påvente av behandling

  Hva gjør oss mørke og dystre til sinns? Hva er det som gjør at vi tenker negativt og ser negativt...

Pikk og Kuse? Ja, takk begge deler – Flere menn liker å eksperimentere

Pikk og Kuse? Ja, takk begge deler - Flere menn liker å eksperimentere. Det er på tide å stikke fingeren...

Lukk