Godt VM – kun 16 nasjoner igjen!

VAR diskuteres fortsatt, forståelig nok. Men Video Assistant Referee er nok kommet for å bli, spesielt i VM-sammenheng. Overraskelsene har kommet. Målene har ikke rent inn, men de vi har sett har vært vakre, mange av de. Tyskland er ute, men det er også femten andre nasjoner. Kun seksten står igjen. 

Nå begynner endelig alvoret i årets viktigste og største idrettsarrangement.

Nasjonene som har gått videre har blitt nummer én eller to i sin respektive gruppe, men nå er det vinn eller forsvinn for alle. Allerede lørdag 30. juni, vil enten Argentina eller Frankrike gå videre, eller reise hjem. En skikkelig godbit starter altså åttendedelsfinalene.

Lest? Skråblikk på VM i fotball

Synd med Island, som reiste hjem med flagget til topps, enda mer gøy med Danmark, som gikk videre med Åge Hareide ved roret. Så må vi selvsagt få hylle Sverige, som gikk videre på tross av et forsmedelig tap for Tyskland på overtid. Snakk om å le sist, ler best. Sverige imponerte stort mot Mexico hvor de vant 3-0.

Godt VM – kun 16 nasjoner igjen!

Godt VM - kun 16 nasjoner igjen!

Spania, Brasil og Belgia foran Argentina er de største favorittene til å vinne VM nå. Fortsatt er det bare engelskmennene som snakker om «Three Lions» som ser ut til å få en enklere vei videre – all den tid de overkommer neste motstander, Colombia. Svært få engelskmenn hadde tro på at deres unge mannskap, skulle kunne ha noen sjanse i et så stort mesterskap, men nå har det flasket seg, sakte, men sikkert.

Se ikke bort fra at England er i en semifinale i Russland, og da kan jo som kjent alt skje. Og det faktum at en ny nasjon i VM-sammenheng, som Kroatia, er med å sloss om dette gjeveste trofeet, er bra for fotballen og fantastisk for mesterskapet.

Kroatia har tidvis imponert oss, det samme har Spania, men vi irriterer oss like mye som alle andre over Neymars skuespill, men orker ikke bruke tid på det – han vokser vel opp en gang han også. Vi er som nevnt tidligere, svake for Argentina, men er redd laget er for svakt – fordi de har en trener i Jorge Sampaoli, som ikke vet hva han holder på med.

Her er de neste kampene i VM, alle er åttendedelsfinaler, der man må vinne via ekstraomganger om det står likt, eller på straffer, om det fortsatt ikke er noen vinner i de respektive kampene.

  • 30. juni FrankrikeArgentina kl 16:00 og UruguayPortugal kl 20:00
  •    1. juli  Spania – Russland kl 16:00 og KroatiaDanmark kl 20:00
  •    2. juli  Brasil – Mexico kl 16:00 og Belgia – Japan kl 20:00
  •    3. juli  Sverige – Sveits kl 16:00 og Colombia – England kl 20:00

VM i Russland har så vidt vi vet, gått helt knirkefritt hva kampene angår. Publikum har gitt oss fantastiske bilder, eventyrlig stemning og vanvittig liv og røre – slik et godt VM verdig. Mange hadde sett for seg noe helt annet, men vi må innrømme at vi har blitt meget positivt overrasket så langt.

Nå når alvoret tar til, vil vi se forskjell på de nest beste spillerne i verden, og de som vet hva det handler om. Vi tror det vil bli en verdensmester som har vunnet før, Spania, Brasil eller Argentina.

At tittelholder Tyskland er ute allerede etter grunnspillet, er og blir en sensasjon vi ikke har kommet oss over ennå. All ære til de seksten nasjonene som nå skal sloss om det gjeveste av alle trofeer.

15. juli spilles finalen i Moskva. Innen den tid skal det spilles 15 fantastiske fotballkamper, det er all grunn å glede seg til.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hvor er alle barna?

Hvor er alle barna? Går du en tur på noen få kilometer i ditt nabolag, om du bor på et...

Rasismen i ferd med å ødelegge fotballen

Rasismen i ferd med å ødelegge fotballen. Spillere på øverste nivå, altså fotballspillere som representerer landet sitt som landslagsspillere, blir...

Lukk