GPS fra helvete! Du har sikkert opplevd det, når du kjører gjennom Europa med svigermor i baksetet. Mellom to grinete unger og du skal til badeferie i Italia – så svikter GPS-en. Du får selvsagt skylda.

Kjenner du panikken brer seg bare ved tanken du også?

For å ikke vise angst som allerede har bredt seg utover ansiktet og de blodsprengte øynene, vipper du ned solbrillene og forsøker å samle deg. Du har ikke annet valg enn å stoppe snarest mulig.

Kartet

Du skulle ha vært på do ved forrige rasteplassen, men stresset kone og utålmodige barn. Klarer man å holde seg noen mil til, ikke sant? Slik tenker ofte den velmenende, men akk så naive familiefaren. Du rakk så vidt å sjekke kartet, det er et merkeverksted om noen få kilometer lengre framme.

Idet du holder på å drite på deg, lenge før neste bensinstasjon ser du i speilet at svigermor har duppet av. Og at tennene “hennes” er i ferd med å bli vippet ut av den vidåpne kjeften. Det er da du tenker tanken første gang på turen, hvorfor i helvete ble du ikke hjemme i stedet. Du kniper igjen det som knipes kan.

GPS fra helvete!
 Foto: Wikimedia Commons

GPS fra helvete!

GPS står for Global Positioning Systemog er i grunn en meget smart oppfinnelse, første gang brukt på åttitallet for sivile, brukt fortrinnsvis til havs. Rundt et tredvetalls satellitter, skutt opp i atmosfæren av det amerikanske forsvaret, mellom 1978-1994, da GPS-en ble allemannseie. Og til bruk, over alt på kloden – for å kunne navigere nøyaktig.

Så langt alt vel.

Men med teknologi, som med alt annet som ikke virker når det skal. Fullstendig panikk når det svikter og du ikke har andre alternativer enn å navigere etter solen på dagtid. Og natten når mørket faller på. Like enkelt som å få fyr på engangsgrillen når du har glemt fyrstikkene hjemme.

En GPS er livsnødvendig når du freser gjennom Europa i en bil full av dårlig stemning og vil på do snarest mulig. En ting er å finne dassen, noe helt annet å finne fram til det hotellet du har kranglet med din bedre halvdel i ukevis – for at alle reisende skal bli fornøyde med sommerens viktigste destinasjon. Hotell med havutsikt og gratis parkering. All Inclusive.

Tyskland

Hva er vel deiligere enn å dundre gjennom Tyskland, på tyske veier i tysk bil og høre svake stønn av sovende og fornøyde barn i baksetet. Etter å selv ha fått tømt tarmen? Med en GPS som forteller at du kan jekke den første pilsen om et par timer?

Aldri før har du trodd at byen Hamburg skulle bli din redning. Tanken på å la svigermor bli igjen på hotellet, etter avreise neste morgen er fristende nok, men du er for glad i kona til å ta sjansen.

Utdaterte kart på en eldre utgave av din GPS, kan lage et sant helvete for deg og ditt reisefølge i sommer. Ta deg bryet i dag og oppdatere programvaren før avreise. Det er det verdt.

Toppen av lykke på reisen – en GPS som virker når du ønsker å vite hvor du er, og hvor langt det er til neste toalett …

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Reklamen lurer deg!

Reklamen lurer deg! Hvor mange annonser eller TV-reklamer ser du på TV hver kveld? Det er sannsynligvis langt fler enn...

Lukk