Gratulerer kvinner – hvor har verden vært uten dere? Ja, det er all grunn til å ha en kvinnedag, ja, det er fortsatt for mye igjen til vi har likestilling i Norge, men det er dessverre langt verre mange steder.

Om kloden hadde bestått av kun menn, ville det virkelig ha blitt et helvete på jord, og vi hadde ikke overlevd lenge uten kvinnene, av flere årsaker. For mange menn på et sted, er sjelden bra for noen ting.

Her hjemme behøver man ikke å reise lengre enn til Ullevål Stadion for å finne tidenes gubbevelde. Norges fotballforbund, selve rosinen i pølsen, hvordan man ikke skal drive et forbund, smekk full av menn som har jobbet der for lenge, på alt for store lønninger. Rart de få lov til å drive på.

Hvis det er en kvinne vi ønsker å hylle, rett etter våre kjære mødre, er det selvsagt verdens største artist, som er en viktig stemme i offentligheten.

Hun viste fingeren til president, Donald Trump, da han spilte hennes musikk under sin valgkampanje, uten å spørre først. I følge Forbes, en av de viktigste og mektigste i sin bransje.

Adele.

Gratulerer kvinner - hvor har verden vært uten dere?

Hvor tror du verden hadde vært, om det var kun kvinner som styrte og regjerte. Ikke sikkert det var utelukkende fred og fordragelighet, men det er all grunn til å tro at det ville være større handlekraft, en cat-fight her og der, men det er bare sunt.

Verdens fattigste hadde hatt vann, mat og salt i grøten, og våpenkappløpet avsluttet. Det hadde blitt satt av langt større beløp til nedrusting og likestillingen et par skritt lengre. Bare synsing fra vår siden, men det er lov å håpe.

I store deler av verden ses kvinner på som annenrangs mennesker, langt etter mannen. I noen deler av verden kan ikke kvinner gå alene, uten å dekke seg til eller ytre sin personlige mening. Hun risikerer livet, ved å ikke adlyde.

Man skal faktisk ikke reise så veldig langt for å se at kvinner ikke har like rettigheter for likt utført arbeide heller. Her hjemme er det svært store forskjeller fortsatt.

Gratulerer kvinner - hvor har verden vært uten dere?

Fattigjenta fra Tottenham, ble fostret opp av sin mor, selve bevise for at alt er mulig, bare man spiller ballen i riktig mål, er litt heldig og treffer på de rette folka, da kan det flaske seg for noen og enhver.

Og allerede etter det første albumet «19» begynte ting og skje, resten er i grunn historie. En eventyrlig historie om en helt spesiell ung kvinne, som har lagt verden for sine føtter på sin unike måte.

Gratulerer kvinner – hvor har verden vært uten dere?

Adele Adkins (28), vant alt som vinnes kunne i 2016, etter å ha gitt ut albumet «25» året før. Hennes tredje album, albumet som har knust alle andre rekorder fra en kvinnelig artist, og gjort mektige Adele, til verdens rikeste kvinner under 30 år.

Albumet som har vokst til himmels, kåret til det aller beste av de fleste eksperter. Albumet med stor A, som har alt. Musikk som vil bli spilt, langt inn i framtiden.

Grunnen til at vi vil hedre vakre, unike Adele på kvinnedagen, er nettopp flere av hennes fantastiske låter fra rekord-albumet. Samtlige låter er avspilt millioner av ganger på nettet, og som vil bli husket i generasjoner etter oss.

«When We Were Young» er den låta vi trekker fram som den låta kvinner, og helt sikkert endel menn vil snakke om, om noen hundre år.

Tenk, hvordan kvinner ble behandlet i det 21. århundre, de fikk ikke gå fritt engang og de måtte dekke seg til, vil de si. Noen ble til og med drept av sin egen familie. Tent på eller voldtatt, gravd ned. Levende.

«Da vi var ung», Adels sterke låt, handler om å se seg tilbake. Vi bør søke om tilgivelse fordi vi vet ikke bedre i dag, men i morgen, om ti, hundre, ja flere hundre år, bør de se tilbake på hvordan kvinner ble behandlet i store deler av verden i 2016.

Takket være en så sterk, suksessrik forretningskvinne og artist som britiske Adele, vil kvinner få en bedre hverdag, et bedre og tryggere liv i årene som kommer. Bare gjennom sin musikk – er Adele med på å endre livet til det bedre, for millioner av kvinner verden over, via store donasjoner til Amnesty Internasjonal.

Skal du som jente, eller ung kvinne ha et ideal, bør det kanskje være Adele. En rik og sterk kvinne som er pioner, forut for sin tid, med en sterk stemme som blir hørt og lagt merke til, over hele kloden.

Takk, Adele, og gratulerer med dagen!

Adele.com

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Plass til sex i livet ditt?

Plass til sex i livet ditt? Det finnes endel ting på listen over det du skulle ha fått gjort. Da...

Priskrigen gir «gratis» smågodt til påske!

Priskrigen gir "gratis" smågodt til påske! 2017 er annerledes-året, hvor Rema 1000 får kamp om kundene, i langt større grad...

Lukk