24. mars er Nordens dag- og hadde Norden blitt slått sammen til et rike, ville landet hatt blant de 10 beste økonomiene i verden. Men helt ærlig, er vi interessert i å bli slått sammen med Sverige igjen? Og Danmark!?

Hva er sjarmen med å reise på bilferie til Danmark da? I eget land? Og hva med den billige maten på Svinesund? Og Island har vel ingen bruk for? Finland? Bor det folk der ennå?

I dag er det Nordens dag, og representanter fra alle de nordiske landene var invitert til Trondheim for å markere dagen.


Gunnar Wetterberg (Foto: Nils Åge Nonstad/NRK)

Gunnar Wetterberg. Foto: Nonstad NRK

 

Den svenske historikeren og samfunnsdebatanten Gunnar Wetterberg holdt foredrag på Fylkets hus, og presenterte et spenstig forslag: Å slå sammen de 5 nordiske landene til èn forbundsstat.

– Vi vil ha en veldig sterk base for den økonomiske veksten i området, mye sterkere enn vi har når landene er hver for seg, mener Wetterberg.

– På lørdag skal Norge spille landskamp i fotball. Den viktigste i manns minne på står de som tror de har greie på sånt. Men hvordan blir det med slike kamper om vi- den stolte nasjonen NORGE-  blir sammenslått med Danmark, jo de forsvinner selvsagt. Man spiller da ikke fotballkamp mot seg selv. Med andre ord så forsvinner alle disse lokaloppgjør. Vel, vi har Russland i øst som vi er naboer med, da blir det lokaloppgjør mot tidligere Sovjetunionen. Blir ikke det samme…

Gunnar Wetterberg er optimistisk når det gjelder tidsrammen, og tror vi kunne klart dette rundt 2030.

– Det interessante er at befolkningen har gått i forkant. 1 av 10 ansatte i Oslo er svensk, og tre prosent av befolkningen i Malmö pendler over broen til Danmark for å gå på jobb. Dette skjer i dag, og nå er det bare opp til politikerne å sette rammer på det.


De 5 nordiske flagg. Foto: Wikimedia.com

 

Man skal også husk på at til tross for Norge som nasjon er svært ung, men har allikevel utrettet masse. Vi har en stolt polarhistorie, vi har et elsket kongehus, vi har ikke minst en historisk idrettshistorie som slår de fleste, utrettet bare de siste et hundre år.

Jeg foreslår at noen får tak i historiker Gunnar Wetterberg og får han inn på andre tanker før det er for sent.

Tankene på at jeg skal bo i Sverige- og ikke kan reise hjem til mitt elskede Norge gjør meg svimmel…

 

Vargas

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_trondelag/1.7562164

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Elizabeth ‘Cleopatra’ Taylor er borte minnene vil leve

Elizabeth 'Cleopatra' Taylor er filmhistoriens førstedame, Hollywoods dronning, og selveste Cleopatra gikk bort 23. mars 79 år gammel- Hun har...

Ny telefon? Prøv LG Optimus 2X med Dual Core-processor

Noen telefoner er bare vakrere enn andre. Er de mer funksjonelle og har mer klasse enn de fleste andre, så...

Lukk