GRAVIDE BØR VÆRE  TOTALT AVHOLDENE

 

 

Er du gravid så bør du ligge unna all alkohol også i den perioden før du er blitt befruktet-

Det er en kjent sak, at gravide skal være måteholden med alkohol, men at man kan skade fostret med å innta alkohol før man blir gravid, er nytt for de fleste vil jeg tro.

Lindemann er professor og overlege ved Intensivavdelingen for nyfødte ved Ullevål sykehus.

– Jeg har arbeidet med nyfødte i 35 år, og sett altfor mange barn som er skadet på grunn av drikking under svangerskapet. Og det kan ha vært bare noen få glass mor har drukket, det er alltid uheldig, sier Lindemann til NRK.no.

Overlege Lindemann presiserer at det ikke bare er etter bekreftet graviditet at mor bør holde seg unna alkohol. Også mens hun planlegger graviditet, bør den kommende moren la være å drikke.

– Vi vet at alkohol er årsaken til de fleste mentale skader blant barn internasjonalt. Men akkurat hvor mange dette gjelder, kan vi aldri finne ut av. Å lage en slik studie og teste alkoholbruk på gravide, er ikke mulig, avslutter professor Lindemann.

Man vet ikke alltid på forhånd at man er gravid, men alle som er i » prøve fasen» bør være 100% avholden fra alkohol slik at man ikke risikerer skader på fostret i fra tidlig svangerskap.

Kilde NRK.no

http://www.nrk.no/programmer/tv/puls/1.7219837

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Tør å bry deg

   Alle trenger en venn I NORGE UTSETTES ETT AV TI BARN FOR OMSORGSSVIKT, VOLD ELLER MISBRUK. LIKEVEL TROR DE...

Nordmenn er mer deprimerte

Og antidepressiva tabletter hives inn på som aldri før. Hva grunnen kan være må det vel bare spekuleres i. Er...

Lukk