Greta Thunberg (16) redder verden ved å få verdens mektige menn og kvinner til å skjelve i frykt, frykt for hva menneskeskapt miljøendringer gjør med kloden vår. Greta Thunberg, hun svenske jenta du har sett på nyhetene flere ganger per uke det siste året, hun med Asperger, hun med flettene. Hun som forsøker å berge kloden, alene.

Greta Thunberg kan få Nobels Fredspris i oktober, for jobben som ivrig miljøaktivist, fordi verden er i ferd med å åpne øyne og ører for 16-åringen. Thunberg får allerede er hel haug med priser for sin utrettelige kamp mot menneskeskapte endringer i klimaet.

Greta Thunberg reiser verden rundt for å holde skremmende faktabaserte taler om hvor galt det vil gå, om vi ikke endrer holdninger til miljøet. Om hun går om bord i en jumbojet?

Lest? Skolestart – ser lærerne de utsatte barna?

Selvsagt ikke, Greta Thunberg tar sjøveien til USA. Om bord i den høyteknologiske seilbåten, Malizia II, for å kunne delta i klimatoppmøtet i New York. Seilbåten er på 60 fot, om bord er det ikke kjøkken eller bad. Thunberg flyr nemlig aldri, av miljøhensyn.

Dessverre er det sterke krefter, mennesker med penger og makt, som ser på Greta Thunberg som en fiende, en konkurrent og en som motarbeider deres engasjement til å tjene penger. En rekke høytstående forretningsfolk og politikere ønsker å fjerne Thunbergs iver for miljøet, det er nemlig ikke bra at hun får så mye oppmerksomhet som hun gjør i disse dager.

Den styrtrike, men mediesky familien Murdock, men sjefen Rupert i spissen, går langt i antyde at jenta, altså Thunberg, er mentalt forstyrret og slett ikke bør lyttes til. Fordi han mener hun er naiv og kommer med påstander om klimaet hun ikke har belegg for å si.

Miljøaktivisten går i strupen på rikingenes måte å styre sine impepriumer på, uten øye for miljøet og kloden vi alle må dele. At hun får verdens øyne på seg, og bli hørt, er direkte avgjørende for hvordan forretningen vil gå i årene som kommer. Derfor blir hun en fiende de gjerne vil se fjernet.

Greta Thunberg redder verden ...
Greta Thunberg Foto: Wikipedia.org

Greta Thunberg kan selvsagt ikke redde verden alene, men hun gjør et fantastisk forsøk på å vekke, særlig naive voksne ledere og politikere, til å lytte til barn og unges engasjement rundt miljøhensyn. Hennes skolestreiker når stadig nye nasjoner verden over.

Greta Thunberg redder verden …

Rett før sommeren gikk mer enn 40.000 barn og unge ut i skolestreik i København. Minst like mange har hørt på Thunbergs budskap i norske byer – hvor streikene har fått stadig flere tilhengere. «Fridays for future» er hennes slagord i skolestreiken for miljøet, som har fått millioner av aktivister på verdensbasis.

Hvor politisk korrekt er det egentlig, at en 16-åring skal måtte bruke sin ungdomstid på det politikerne verden over, selvsagt burde ha gjort for lenge siden? Hvorfor tåler verdens ungdommer ikke mer, mens voksne kvinner og menn, trekker på skuldrene over miljøkatastrofen som er her nå?

Hvorfor brenner verdens viktigste regnskog uten at noen løfter en finger, kun Greta Thunberg og hennes trofaste tilhengere protester høylytt? Hvorfor gjør ikke politikere, nasjonalt og internasjonalt mye mer enn de gjør for miljøet, nå når krisen faktisk er et faktum? Hvor langt skal det gå, før verdens mektige ledere våkner opp?

Er det virkelig barn og unges oppgave å måtte si fra at nok er nok?

Greta Tintin Elonora Ernman Thunberg, er utvilsomt en ung spesiell jente, med et spesielt navn, med en utrolig evne til å få mennesker rundt seg til å lytte til sitt viktige budskap. At Greta tar i så det virkelig monner og sier rett ut at «nå går det rakt åt helvete«, om vi ikke gjør noe med miljø, kan være årsaken til at hun får overraskende store scener – å tale til verden på.

Den nominerte Nobelpris-aktivisten skal besøke Canada og Mexico etter sitt USA-besøk, men hun skal også på en stor miljøkonferanse som handler om klimaforhandlinger, i Santiago i Chile i desember. Den reisen vil ifølge Aftenposten foregå med buss og tog. Thunberg har fått invitasjoner fra hele verden, men snakker ikke før hun får garantier på at verden lytter og det lykkes hun med.

Greta Thunberg har jobbet utrettelig i ett år, får å få ‘alle voksne’ til å våkne opp. En smart framgangsmåte for henne har vært å få med seg medelever, verden over for å streike, en dag per uke, på vegne av klima. Hun ønsker ikke så mye fokus på seg selv og sin person, men heller på klimaspørsmål og hva som bør gjøres for å endre den pågående krisen.

Thuners direkte taler til verdens ledere blir lagt merke til, fordi hun tør å stille alle de vanskelige spørsmålene? Hvorfor gjør dere ingenting med klimautfordringene? Hvorfor lar dere alle verdens miljø-problemer bli barnas oppgave å rydde opp i – om det finnes noen framtid?

Greta Thunberg skal også få en pris fra Amnesty International for sitt arbeide med klimaprotester og skolestreiker, men den aller gjeveste kan hun få vite at hun får 10. oktober, av Nobelkomiteens leder, Berit Reiss-Andersen. Den vil bli delt ut i Oslo, 10 desember.

Bli ikke overrasket om det faktisk er Greta Thunberg som mottar den prestisjetunge Nobels fredspris for 2019. Den har hun jaggu fortjent.

Hun gjør jobben for politikerne på en fortreffelig måte, Greta Thunberg forsøker å redde oss alle. Nå må politikerne på banen før det er for sent. Nå er det på tide å redde restene.

Her er flere av Greta Thunbegs viktigste taler. Lytt, forstå, handle!

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Perfekt sex? Du oppnår det slik …

Perfekt sex? Du oppnår det ved å ta dine seksuelle fantasier på alvor, ved å tenke båe egen nytelse framfor...

Derfor forsvinner bloggerne

Derfor forsvinner bloggerne dag for dag i Norge. Det som for få år siden var den ultimate måten å kommunisere...

Lukk