Nå er det høysesong for å grille all mulig mat utendørs. Noen velger konsekvent engangsgrill, andre sverger til kule, mens noen aldri bruker noe annet enn sin trofaste gassgrill. Ekspert vi kjenner til påstår at det ikke er skikkelig grilling, og maten smaker ikke like godt, om man ikke bruker kull.

Noen bruker også elektrisk grill, og det kan være greit på hytta eller i Camingvogna, men disse har ofte en begrenset kapasitet der man må langt mer tålmodighet enn mange har. Grilling skal være kos, og ikke hastverksarbeid, men de elektriske grillene vi har prøvd holdt ikke mål uansett.

Kull er muligens et ideelt tenningsmiddel om man skal grille 100 grillpølser og 50 koteletter på årets skoleavslutning. Men når nesten alt smaker tennveske og brent kull, kunne man like godt valgt ost å kjeks.

Grilling skal være hyggelig, ikke en kamp på liv og død der kulegrill-fantastene ødelegger mer mat enn det som blir konsumert.

– Kunsten å grille er det ofte mannen i huset som kan, og kun han. Hvorfor de fleste grillmåltid allikevel ender med at samtlige pølser er sprukket fra ende til annen, kan det være betimelig å spørre om.

– Noen eksperter tror at det er tennvesken som er nøkkelen til god grillmat- og tømmer derfor like godt hele flasken på brikettene eller kullet når han først er i gang. I det han setter fyrstikken til kulegrillen sier det Poff, og kokken trenger ikke frisørtime det neste året, alt er vekk. Faktum er at det er det som ligger på grillen som er avgjørende for et perfekt grillmåltid.

 

029 Foto: Privat

– Bruker man gass, kan man med enkle grep justere varmen ut i fra hva man ønsker å tilberede. Om du ikke allerede var klar over det, fisk er undervurdert grillmat. Alle typer fisk kan grilles, og det er faktisk alltid like vellykket. Legger du fiske-filene i folie, med salt, pepper, smør, purreløk og litt sitron, så har du allerede halve jobben gjort. Ikke bruk for sterk varme, da blir fisken tørr.

Bakt potet, ris, stekt, kokt og fløtegratinerte poteter, til og med pomes frites er godt til fisk. Alt dette kan selvsagt tilberedes på en god gassgrill med sidebrenner.

– Grillkongen kan fort bli satt på prøve om gassen plutselig er slutt, da er det smart å ha en flaske ekstra i garasjen eller i kjelleren. For å få best mulig grillresultat anbefales det på det sterkeste å la kvinnen i huset ta over i blant, bare for å se om det blir et bedre grill-resultat. Noen menn er nok ikke enig i dette forslaget, muligens fordi hans autoritet blir satt på prøve.

– Om kulegrill passer deg bedre enn elektrisk eller gass, så skal du være trofast mot din tennveske og ditt kull- husk bare at det finnes bedre alternativ som gjør jobben langt enklere. Også prisene på gassgrill har blitt langt mer folkelige de siste årene. Du må ikke ta opp lån eller svi av hele sommerferiebudsjettet for å få en helt grei gassgrill. Gassen er heller ikke avskrekkende dyr lenger.

Sommeren er kort i Norge, bruk skikkelig utstyr når du griller, så slipper du ubehagelige overraskelser- så får du et godt grillresultat, hver eneste gang.

Hva er din favoritt-grill?

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
The Lone Ranger- Den beste siden Danser med Ulver?

Disney er blant de beste til lage seervennlig action, og de står som kjent bak "Pirates of the Caribbean" filmene...

Ungdommer gjør alt for å få den perfekte – sommerkroppen tar sprøyter for å bli brun

Ungdommer gjør alt for å få den perfekte – sommerkroppen tar sprøyter for å bli brun. Sommeren er her og...

Lukk