Da bør du lese dette. Det er mange grunner til at mange synes at det er tøft å starte opp å jobbe etter lang sommerferie. Late dager, sene kvelder og litt mer alkohol enn normalt er ikke sikkert er nok til at du er full av energi etter endt ferie.

De positive effektene av ferien forsvinner i løpet av den første jobbuka, ifølge et forskningsprosjekt utført ved Radboud Universitetet i Nederland.

Stressforskeren Jessica de Bloom, som utførte studiet, anbefaler å dele opp ferien gjennom året.

–  Fordi de positive effektene av ferien forsvinner så raskt vil jeg anbefale å dra på ferie oftere. For eksempel ved å ta ut fire én-ukers ferier, i stedet for én fireukers ferie, sier de Bloom.

47 prosent av nordmenn føler seg uthvilt etter ferien, ifølge en internasjonal undersøkelse utført av Harris interaktive for Expedia. 14 prosent av 520 norske arbeidstakere har problemer med å starte på arbeid igjen etter ferien.

Mange kommer tilbake etter ferien uten å være uthvilt. Knardahl nevner blant annet høyt alkoholforbruk som en av kildene til at man ikke føler seg full av energi.

– Det er viktig å huske at selv om man sovner lettere når man har drukket alkohol, er kvaliteten på søvnen dårligere. Selv etter tre glass vin blir søvnkvaliteten nedsatt. De siste par kveldene før man skal begynne å jobbe igjen bør man derfor drikke mindre alkohol eller unngå det totalt, råder Knardahl.

Og det er i de seks første ukene etter sommerferien det er lettest å gå på en smell du ikke ventet. Du er mer sliten enn noen gang, du føler deg hjelpeløs, strekker ikke til og tar de letteste utveiene på de fleste problemer.

Da bør du være tøff nok til å spørre deg selv- Har jeg et alkohol problem?

Det er sommeren som er starten på et mye større problem for mange og da er det veldig viktig å få hjelp raskt, og da må man være ærlig med seg selv-

Søk hjelp i tide, og ikke la problemene dine gå ut over familien, venner og kollegaer som er glad i deg.

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Du har plikt til å bry deg

I NORGE UTSETTES ETT AV TI BARN FOR OMSORGSSVIKT, VOLD ELLER MISBRUK. LIKEVEL TROR DE FLESTE AT DETTE IKKE ER...

I Kina spiser de hund

Men det er IKKE vanlig i Norge. Og sånne ting gjør meg rasende. Man kutter ikke hodet av hunder. Hunder...

Lukk